deneme

deneme

Friday 21 February 2014

Herkesin Bir Kahve Molasina Ihtiyaci Vardir







Herkese Koskocaman Selamlar :)


Ohhh bir baska haftayi da geride biraktik, umarim guzel bir hafta gecirmissinizdir, ben biraz yorucu ama guzel bir hafta gecirdim... simdi mola zamani... Herkesin bir kahve molasina ihtiyaci vardir, ev hanimlarinin bile :))




Sevgili  Asena beni mimlemis, cok tesekkur ediyorum. Kahvemi icerken mimimi cevaplayayim ..Hadi sizde kahvelerinizi yapin, birlikte icelim, hakettik biz bu molayi  :)





Fil Fareden Neden Korkar ?

1.En sevdiğin müzik türü hangisi ? Neden ? Bu türü kiminle tanıdınız ? Ve bu türde son hızla kimi dinlemeye devam ediyorsunuz?


Kislari daha cok metal ve rock tarzi muzikleri, yazlari ise daha soft olan pop, raggea, country tarzi muzikleri severim. Sebebine gelecek olursam ben cok cabuk sikilan ve havanin durumuna gore ruh hali cok sik degisen birisiyim. O yuzden de bir tek muzik tarzini cok uzun sure dinleyemem. Hemen hemen her turlu muzik tarzindan en az bir tane begendigim sarki vardir. Fakat dinlemedigim  tarzlar da vardir. Bunlar arabesk ve fantazidir. 

3 isim verecek olursam: Rammstein, Johnny Cash ve Neil Sedaka



2.Konuyu müzikten açmışken devam edeceğim ... Sizce "iyi müzik" diye bir şey var mıdır ? Varsa nedir ? Yoksa kişisel bir zevk meselesi olduğu için "iyi müzik" de kişiye göre değişir mi ?

Bence iyi muzik diye birsey yoktur. Yani ''aay ben country dinliyorum, benim muzik tarzim seninkinden iyi'' diyemezsiniz. Aynen bu mavi renk pembeden daha iyi bir renktir demeye benzer. Bazilari muzik tarzlarini bir statu simgesi olarak kabul eder. Bu kisiler ornegin Jazz veya klasik muzik dinliyorlarsa kendilerini iyi muzik sevenler olarak kabul ederler ve diger muzik tarzlarina tuuh kaka diye yaklasirlar. Bana gore A muzigini dinleyen daha elittir, daha iyidir, B yi dinleyen kotudur kavrami yoktur. Muzik bir zevk isidir iyisi kotusu olmaz. Sadece iyi kaliteli emek verilmis parcalar, yada sadece para kazanmak amacli yapilmis bastan sagma parcalar vardir.


3.En sevdiğiniz Türk ve yabancı yazarlar ? (Ayrı kategoriler) Hangi kitabıyla tanıştınız ve başka hangi kitabını okudunuz ? En çok hangisini beğendiniz ? Neden ?

Ben psikolojiyle cok ilgileniyorum. Bu yuzdende genelde okudugum kitaplar psikoloji uzerine calismalar yada psikoloji romanlaridir.  Akademik kariyeri olmayip sadece yazar olanlarin yazdigi kitaplardan pek hoslanmiyorum ( psikoloji alaninda)
Irvin Yalom :  Irvin Yalom en sevdigim yazardir. cok yillar ince Ilk defa Nietzsche Agladiginda kitabiyla tanistim onunla ve daha sonra akademik alanda yazdigi kitaplar da dahil cikardigi tum kitaplari okudum. Cok buyuk hayranlik besliyorum ve bilim adami olarakta ona cok buyuk saygi duyuyorum. Okudugum kitaplarini tek tek  sayamam onun yerine su linkte yazan kitaplara (orada yazmayan kitaplari da var belirtmek isterim, ozellikle editoru oldugu kitaplar burada yazmiyor) bakmanizi tavsiye ederim, oradaki tum kitaplari okudum ( birden fazla kereler) En begendigim kitabi ise Divan.

Sigmun Freud : Sigmund Freud bir yazar degildir. Aslinda bir bilim adami fakat inanilmaz severek bulabildigim tum kitaplarini okudum.  Onunla Yasamim ve Psikanaliz kitabiyla tanistim. Daha sonra ismini sayamayacagim kadar cok kitabini okudum. Bunlardan bazilari:

Cinsiyet Uzerine
Cocukta Fobinin Analizi : Kucuk Hans Vakasi
Psikanaliz Uzerine
Psikanaliz Uygulamalari
Totem ve Tabu
Ruyalarin Yorumlari
vs vs
Ayrica Erich Fromm ve Alfred Adler' i de cok begenirim, kitaplarini zevkle okurum. Aklima Turk yazarlardan bir tek Serol Teber geliyor su anda.

 Bence uzatmayayim daha fazla. Cunku daha yazacagim aslinda cok kitap ve yazar var :)


4.En sevdiğiniz filmler ? (En az 5 tane) En sevdiğiniz diziler ? (En az 3) Neden?


X-men :  Hugh Jackman' i cok begenirim
300 : Egilmemeyi, ayakta durmayi, direnmeyi ve bunlari iceren filmleri cok severim. 

Aklima bunlar geliyor sadece :)) Ben bilimkurgu, savas, dovus, korku, gerilim, polisiye, aksiyon tarzi filmleri cok severim. Oyle muzikalleri yada romantik filmleri sevmem. Ozellikle icinde hayvan ve olumun birlikte gectigi filmleri asla izlemem.

CSI : CSI' in her turlusunu severim. Cok hosuma gider polisiye diziler. Hem aklimi yormaz hemde beni heyecanlandirir. Bende dedektiflerle birlikte davayi cozmeye calisirim :)
Criminal Minds: Yine polisiye oldugu icin ayrica cok kaliteli bir kurgu oldugu icin cok hosuma gider.
Fringe: Bana gore gelmis gecmis en guzel dizilerden bir tanesidir. Kurgusuna hayranim
The Big Bang Theory : Gulmek istedigim zamanlarda mutlaka izlerim 


6.Müziğe geri döneceğim , en sevdiğiniz 3 sanatçı /grup ? Ve onların 5 şarkısı hangisi ?

Haydaaaa :) Ee ben buna yukarida cevap verdim ya :) E tamam yukaridaki cevabi okumayan tembeller icin bir kez daha yazayim bari ;)

Rammstein : Keine Lust
Johhny Cash : The Man Comes Around 
 Neil Sedaka : You Mean Everything To Me ( Bu sarki ilk dans parcamizdi ayrica)
3 Doors Down : When I' m Gone

Su aralarda John Legend- All of Me sarkisina bayiliyorum. Cok duygusal. Aklima hep esimi getiriyor , gerci tum guzel sarkilarda zaten o var ama neyse :)


7.Bana herhangi bir ülkenin müzik piyasasını uzun uzun anlatın. Ülke seçimi tamamen size kalmış .

Aslinda bu soru bana guzel bir post fikri verdi. Hollanda muzikleriyle ilgili bir post yapayim bari :)
  


8. Sizce en güzel ve en kötü duygular nelerdir ? Nedenlerini söylemeyi unutmayın 


Bence en guzel duygu : Sevebilmek. Hayvanlari, dogayi, insanlari, esinizi, ailenizi ama en onemlisi de kendinizi sevebilmek. Eger bir insan kendini seviyorsa mutlu olmak icin cok fazla sebebe ihtiyaci yoktur

En kotu duygu ise merhametsiz , vicdansiz olmaktir.. Nedenini soylemeye hic gerek yok bence.



9. "Bu adam benim idolum" dediğiniz biri var mı ? Varsa kim ? Yoksa olmak istediğiniz insanı bana siz anlatın .

Aslinda ben tamamen olmak istedigim insanim, baska bir insan olmak istemezdim. Fakat idolumu sorarsaniz Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk ve annem idollerim benim.



10. Şu an neredesin , ne yapıyorsun ve bundan on yıl sonra nerede , ne yapacaksın ? Bu hayattaki amacın ne , ne için yaşıyorsun ?

Su an annemin evindeyim, yani evimdeyim. Koltugun uzerine oturmus, kahvemi icip, Pati' yi oksuyorum. Bundan on yil sonra aslinda olmak istedigim tek yer esimin, ailemin yaninda olmaktir. Belki 2 tanede cocuga sahip olmak, sehir veya ulkenin bir onemi yok benim icin, ailemle olduktan sonra.

Herkesin dunyaya bir amacla geldigine inaniyorum. Bence benim amacim yardim edebildigim kadar hayvana ve insana yardim etmek, dogaya en az zarar vererek, mutlu bir sekilde yasamak ve yasatmak. Sadece kendim ve ailem icin yasiyorum.

 


 Ben yine kimseyi mimlemiyorum. Mimi begenip kendi cevaplarini yapmak isteyen arkadaslarim uzerlerine alinip direk mimi yapabilirler. Yalniz bana yazarlarsa sevinirim , boylece bende onlarin mimini gozumden kacirmamis olurum :)

Herkese musmutlu, huzur dolu bol kahkahali bir haftasonu diliyorum. Bol bol gezin, gunesin tadini cikarin :)
Eeee kocamanda opuldunuz XOXO






 
















26 comments :

  1. Merhaba,yarına misafirim var,hazırlıktı,temizlikti derken resmen pestilim çıktı.Tam kahvemi alıp,biraz dinlenmek için pc başına geçince yazınızı gördüm,hepimize afiyet olsun,sevgiler:)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooh zamanlamam supermis , afiyet olsun size de :))
      Misafirlerinizle hosca vakit gecirmenizi dilerim :)
      Sevgilerimle

      Delete
  2. Siz gideli ne kadar oldu bilmiyorum ama Turkiye yakin ne guzel. Ben USA'da yasiyorum off off. Hayvan dostuysan benim de dostumsun. Kizim Hollanda'ya bayilmis bu arada umarim sende alisirsin. Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben 6 aydir Hollandada yasiyorum fakat 3 ayda giris cikis yaptim. Su an oturumumu aldim artik hep Hollandada olacagim. ama evet allahtan ucaklar var Turkiye 3.5 saatte yanimda oluyor :)
      Sizede bol sabirlar ve guzel bir alisma donemi dilerim :)
      Sevgilerimle

      Delete
  3. :)
    Çok keyifli bir mim olmuş senin için .
    Bize de senin keyfini paylaşıp okumak kaldı :)))

    ReplyDelete
  4. kitaplar cash ve 3 doors down. pek sevdiim :)

    ReplyDelete
  5. Eveeeet herkese gerek kahve molası. Zaten kahve bahane
    :)
    Iyi müzikle ilgili yorumuna aynen katılıyorum
    Sevgilerimle
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen oyle kahve bahane, dinlenmek sahane :))
      Sevgiler benden :)

      Delete
  6. yalomun tüm kitaplarını okudum. özellikle terapileri
    ele aldığı kitapları çok sevdim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen alin bendende o kadar :) Ne guzel yalniz olmadigimi gormek :)
      Sevgilerimle

      Delete
  7. tam sabah kahveme denk geldi.. :)
    çok tatlı cevaplar.. müzik hakkında yazdıklarınız da çok güzel...
    psikoloji benim de çok ilgimi çeken bir konu old halde yazdığın yazarlardan erich from dışındakileri okumadığımı farkettim.
    en güzel ve en kötü duygu hakkında yazdıkların da çok harika...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooh afiyet olsun :))
      Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)
      Eger digerlerini okumadiysaniz cok cok siddetle tavsiye ederim :)
      Sevgilerimle :))

      Delete
  8. Afiyet olsuuuun...
    8. ve 9. soruların cevaplarını çok beğendim, sevgiler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim :) Begenmene sevimdim :)
      Kocamaan sevgiler

      Delete
  9. 'Bir insan kendini seviyorsa mutlu olmak için çok fazla nedene ihtiyacı yoktur' bayıldım bu cümleye, kesinlikle katılıyorum :) Blogunu takibe aldım bana da beklerim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oncelikle bloguma hosgeldiniz, umarim daha guzel paylasimlarla daha uzun gorusuruz :)
      Cok cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin :)
      Bende size zevkle gelecegim :)
      Sevgilerimle

      Delete
  10. keyifle okudum ki mim okumak genelde sıkar beni.ortak paylaşımlar gördüm ve mutlu oldum.en güzel ortak yan ise pati ve Atatürk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa ne mutlu bana :) Bende bazi mimleri okurken inanilmaz sikiliyorum dogrusu ama bu mimde eglendim ( sanirim kendim cevapladgim icin olsa gerek hehe )
      Ne guzel ortak noktalarda bulusmak :)
      Sevgilerimle

      Delete
  11. çok güzel bir mim olmuş
    sebi tanıdığıma sevindim
    kahve fincanı da ayrı bir güzel
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. cok tesekkur ederim :)) Ne kadar icten sicak yorumlar yazmissin bende boyle yorumlari okudukca daha mutlu oluyorum :)
      Blog ne kadar guzel bir seymis, bende seni tanidigima seviniyorum :)
      Sevgilerimle

      Delete
  12. bugünkü yazımı okusan ya hadi.
    "ofis dışındayım".
    bakalım tanıyo musuun.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seyahatteydim, blog okuyamadimda yorumlarada simdi cevap verebildim :) Okudum yazini Hollanda peyniri diyosun yani mmmm :)) Bi dahaki bos gununde bizide cagir bende cikolata getireyim peynir cikolata karisimi yapalim :)

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)