deneme

deneme

Tuesday 18 March 2014

Hollandada Gorulmesi Gereken Yerler- ''Cin Tapinagi- Amsterdam''





Turkiye' de ki son haftamdan herkese merhabalar

Sayili gun cabuk gecer derler bilirsiniz, benimde tatilim bitmek uzere ve yakinda Hollanda'ya, esime donecegim. Benim gibi yurtdisinda yasayanlar bu duyguyu cok iyi bilirler. 100% mutlu degilsinizdir, bir tarafiniz buruktur.. Ama yinede tatiller guzeldir, kavusmalarda...

Gelelim bugunku yazima.. Malum artik bahar geldi ve tatil sezonu acildi, yurtdisi gezileri planlanmaya baslandi. Eger sizde bir kac gunlugune Amsterdam kacamagi yapacaksaniz su ve bu yazilarimdan yararlanabilirsiniz... Oradaki yazilarimda da bahsettigim gibi eger Cin Mahallesine giderseniz Cin Tapinagina mutlaka gitmelisiniz...

Insana huzur veren bir yapisi var fakat dikkat etmeniz gereken sey tapinagin calisma saatleri var :) Evet yanlis duymadiniz. Cin Mahallesine geldiniz diye Hollanda' da oldugunuzu unutmayin, burada herseyin mesai saati vardir :) Aksam saat 5'e kadar tapinagi ziyaret ederbilirsiniz.

Tapinakta sadece benim gibi elinde kamera deli dana gibi dolasan turistlerden, ziyade gercekten ibadet etmeye gelen bircok kisiyle de karsilasabilirsiniz. Biz gittigimizde tapinaga ibadet etmeye gelmis bu kisiyi fotograflamistik.



Iceride camekanli vitrinlerde sergilenen bir suru farkli figurler ve budha heykelleri gorebilirsiniz. Figurlerin altlarinda Ingilizce aciklamalari da bulunmaktadir.



                     
                    Bu gordukleriniz tapinagin duvarlari... Tapinak tamamen bu duvarlarla kaplidir..



Iceride buyuk buyuk savasci heykelleri de vardir. Kimlerin heykelleri bilmiyorum, yalan soylemek istemem esim soyledi ama ben unuttum :D Siz gittiginizde kendiniz ogrenebilirsiniz :)

                                                                Burasi dilek selalesi








Bu arada birsey anlatmak isterim. Tapinaktan ciktigimizda cok etkilenip birkac adim otede bulunan Cin marketinden 1 Euroya esim bana kucuk bir budha aldi. Sizinde bildiginiz gibi budhanin ozelligi; kendinize almamaniz gerektigi birinin size hediye verilmesi gerektigidir. Ancak oyle etkili olurmus. Ben aslinda cok inanmazdim boyle seylere fakat esim bana budha hediye ettikten cok cok kisa bir sure sonra, coook uzun  zamandir dort gozle bekledigim birsey gerceklesti.. O yuzden sizede sevdiklerinize  bol bol budha alin diyorum :))))


Herkese bol huzurlu, yaramaz patili , musmutlu ve bol budhali gunler diliyorum :))
Kocaman opuldunuz XOXOXO

28 comments :

  1. inşallah bırgun gelıp gezmek naısp olur*-*

    ReplyDelete
  2. Şahane bilgiler veriyorsun kitap yazsan çok satar seyahat babında söyliyeyim

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayy simaridm simdi :) aslinda olabilir belki yillar gectikce daha cok yerler gordukce neden olmasin :))
      Cok tesekkur ederim
      Sevgilerimle ^^

      Delete
  3. hımmm bu inanış güzelmiş
    birisi bana budha alsın diyorum o zaman :)))
    öpücükler

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kesinlikle inanmaktan ne zarar cikar :) ya tutarsa demis nasrettin hoca :)
      Budha geliir budhaa geceer diye igrenc bir espriyle cevabimi sonlanririken siz sayin maviannemiz size opucuklerimi yolluyorum :)
      Sevgilerimle

      Delete
  4. Replies
    1. abooooov :) sen mim yaparmiydin :) cok sasirdiiiim
      Hemen bi goz atayim en kisa zamandada yapayimmm ;)
      heyecanlandimmmm ^^
      tesekkur ederim deepcim :)

      Delete
  5. cin deyince nasıl bir gafletle okuyamam ben bu postu diye düşündüm , hadi bir bakarım deyip açtım , Çin miş o yaaa:D Buda burada bulabilir miyz ki , ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe klavyem maalesef Turkce degil o yuzden bazen yazarken bende sikinti cekiyorum :) Eger gercekten Cin tapinagi diye bisey olsaydi hayatta adimimi atmazdim iceriye :) kucuk budalardan 1 tlcidede gormustum , her yerde varlar aslinda ozellikle hediyelik esya satan yerlerde coklar, cokta uygun fiyatlari :)

      Delete
  6. çin mahallesi de her yerde var anacım:)
    Bunlar dünyayı ele geçirecek yakında korkarım:)
    Aldım listeme sevgili aner.

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet evet Cinlilerin girmedigi ulke sokak kalmadi, her ulkeye en az bir iki tane mahallelerinden koyuyorlar, korkuyorum seninde dedigin gibi cabuk cogaliyor bunlar, basimiza bi is gelmesin kedi kopeklerimizi evlerden cikarmayalim :)))

      Delete
  7. cın mahllaesı cın tapınagı, nereye gıtsem hepsını gezerım , holandaya bır daha gelırsem keısn gıdecegım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gezmek farkli seyler gormek gercekten cok eglenceli :) umarim en kisa zamanda bi daha gelir gezersin :)

      Delete
  8. ben bu çinlileri hiç sevmiyorum yaa..tamam kültürleri güzel görünüyor ama iğrenç insanlar hayvan katilleri :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hepsi yemiyormus ama dediklerine katiliyorum ve bende o kisimdan nefret ediyorum. Ayrica kulturlerinde kadinin yerindende hic memnun degilim. Fazla kulturlerini begendigimi soyleyemicem

      Delete
  9. Cin kulturu aslinda cok farkli-imis.. yakin Cinli bir arkadasimin anlattiklari ve bolgelere gore farkliliklar gosterildigi ve yetistirilme farkini ve o kulturun aslinda kendi iclerinde bile cook degisik oldugunu ogrendim:)) buralardada var yasadiklari kulturlerini yasattiklari aslinda ilginc yerler :) memlekete.her gidis mutluluk her donus burukluk veriyor..simdiden iyi yolculuklar olsun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet her yerin farkli farkli kulturleri var, kardesim bir sure cinde yasadi ondan bende ogrenmistim sehir sehir bir farkliliklarin cok keskin oldugunu...
      Evet cok dogru memlekete gelisler sevincli donusler bir buruk oluyor. ama en azindan bekleyenimizin oldugunu bilmek bile buyuk nimet.. guzel dileginiz icin cok tesekkur ederim :)
      Sevgilerimle

      Delete
  10. Görseller çok güzel, bir gün görme fırsatımız olur umarım
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. umarim en kisa zamanda gorursun :)
      Sevgilerimle

      Delete
  11. seni zorlamak istemem,biliyorum son günler hep iki ayak bi pabuçta çırpınır:)
    şartların uygunsa ve de arzu ediyorsan seni perşembe akşamı yemeğe misafir etmek isterim,
    ama şartlar uygunsa
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. cevap hakkimi kullnaniyorum hakim bey :) )
      Mailine bak :)
      optum muaah

      Delete
  12. Tarihi ve kültürel olarak çektiğin fotoğraflar çok ilginç ve bakmaya değer ama Çinlilerden öyle nefret ediyorum ki, bir gün olur da Hollanda'ya gelirsem asla gezmem:)))malum kedi,, köpek yiyorlar..:(
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim :))
      Zaten cin mahallesinde cok fazla kasap var ve daha onceden o halde gormedigin bir suru degisik hayvan vardi :(( cinlilerin bu huyunu bende hiiic sevmiyorum bu yuzden sogugum onlara karsi ... annemin arkadaslarinin basin cook trajikomik denebilecek birsey gelmisti. Isvicrede yasayan annemin aile dostlarinin cinli degil ama taylandli cok samimi aile dostlari olmus. Birgun bizimkiler onlara kopek hediye etmek istemisler ve bir minik yavru almislar taylandli ailede cok sevinmis. Neyse gel zaman git zaman demis birgun bizim aile taylandlilara yemege davet edilmisler yemeklerini yemisler ama kopegi gorememisler nerede diye soymuslar. Sasirmis bir halde ev sahibesi eee biraz once yediniz ya demis meger hediye edilen kopek hediye edenlerle paylasilirmis.. cok cok uzun zaman bunun etkisinden kurtulamamistim.. kendime soz vermistim cinli taylandli japon koreli farketmeZ eger asyali arkadasim olursa kopeklerimi asla onlara emanet etmicem diye
      Sevgiler benden

      Delete
  13. ne güzel şeyler anlatıyorsun seni okumak ne güzel : ) sevgiler canım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekur ederim :)) ne mutlu boyle yorumlari almak :))
      Sevgilerimle , opuyorum :)

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)