deneme

deneme

Friday 20 December 2013

Lekker Utregs





       (=^.^=) Gunesli bir Hollanda Gununden Herkese Merhabalar (=^.^=)




    Yuppiiii bugun Cuma!!! Bu demek oluyor ki, tum hafta sonu bizim. Erken kalkmak yok, ise gitmek yok, topuklu ayakkabi giymek yok, Tum gun istedigimiz gibi yatabilir, miskinlik yapabiliriz :) Benim bu hafta sonu icin planim Utrecht' e yada Amsterdam' a gitmek. Utrecht' i sehir olarak inanilmaz seviyorum, biraz vintage tarzda el yapimi urunlerin oldugu pazari gezmek bana cok iyi gelecektir.( Vintage urunleri hic sevmem, tarzim degil, fakat el yapimi her seye bayilirim) Amsterdam' a gitmeyi istememin tek sebebi ise, bu hafta Amsterdam' da Light Festivali' nin olmasi. Eger gidersem yazisini da yazarim:) 
 
   Hazir festivallerden konusuyorken, sunu soylemek isterim. Hollanda tam bir festival cenneti. Burada akliniza gelebilecek her seyin bir festivali vardir. Bazi festivaller garip olsa da, bazilari gercekten inanilmaz guzellikteler. Ozellikle bahar ayindan itibaren tum yaz cesitli muzik festivalleri yapilir. Bunlardan bir cogu dunya capinda unludur ve bunlara dunyanin her yerinden milyonlarca katilimci eslik eder. Bu yaz ne yapacagim simdiden belli oldu sanirim ;)
   Gectigimiz aylarda da Utrecht' te ''Lekker Utregs'' festivali vardi, ben gidemedim. O yuzden goreceginiz fotograflarin hic biri maalesef benim cektigim fotograflar degil. Utrecht' te oturmadigim icin festivalin oldugunu, bittikten sonra ogrendim. Artik seneye giderim napayim :) Fakat hosuma giden bir festival oldugu icin hakkinda yazmak istedim.

Lekker Utregs;  balkonunda bitki ureten insanlardan, profesyonel tarimcilara kadar organik urun yetistiren Utrecht bolgesindeki herkesin katildigi, ara ara muzik performanslarininda sergilendigi bir yiyecek festivalidir. Festival daha cok sebze meyve uzerine olsa da sut urunleri, bal, et veya ekmek gibi genis urun yelpazesi vardir. Hatta icerisinde, kucuk bir alanda cocuklar icin kurulmus, hayvanlarla oynayabilecekleri bir hayvanat bahcesi bile vardir. Burada bir kac koyun, midilli, keci, biraz tavsan ve koca koca tuylu yumusacik tavuklar bulunur...

Hatta resimde gordugunuz gibi, kucuk bir bolumunde de nasil inek sagacaginizi ogreten simulasyon bulunur




 Ayrica  '' extreem groenten'' bolumunde, asiri buyuyen yada farkli sekiller alan sebzeler gosterilir.


    Hem organik alisveris yapabileceginiz, atistirmalik biseyler yiyip, biraz muzik dinleyip, sevdiklerinizle hosca vakit gecirebileceginiz guzel bir festivaldir. Kisa sureli gezi amacli Hollanda' ya geleceklerden cok, bir suredir burada yasamis, Albert Hijn sebzelerinden bikmis, biraz daha organik biseyler yemek isteyenlerin kesinlikle ugramasi gerektigini dusundugum hos bir festival.


9 comments :

  1. Utrecht' e ben de bayılıyorum ama İstanbul'dan öyle hemen gidivermek kolay değil. Nufüsunun genç olması çok güzel barlarının olması artısı, bence giden ve postu yazın biz de keyifle okuyalım :) Bugün Cuma biz yarın proje toplantısı için buradayız belki ofise adam almak lazım artık bir kaç kişi ile götüremiyoruz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dogru diyorsunuz, Maalesef Istanbuldan oyle ha deyince gidilemiyor, cok haklisiniz. Hem cok pahaliya geliyor hemde zaman meselesi buyuk sknti. Utrecht gercekten en begendigim sehirlerin basinda geliyor. Den bosch ve Utrecht favorilerim. Sehrin kendi havasi, dokusu yetiyor. Evet gidemedim bu sene ama soz seneye gidip kendi fotograflarimdan olusan bir post hazirlicam :) cumartesi calismak daha zor. Dersane ogretmenligi yaptim yillarca bilirim ne zordur herkesin tatiliyken sizin cumartesi pazar calismak zorunda olmanizin gicikligini. Size bol sans siliyorum toplantinizda. umarim erken biter sizde kendinizi disari atarsiniz :)
      Sevgilerimle

      Delete
  2. Replies
    1. En kisa zamanda bakicam :)

      Delete
    2. festivallere bayılırım.Tadını çıkar tatlım herşey çok güzel

      Delete
  3. Bu güzel paylaşımları gördükten sonra oraya gitmiş kadar oldum :)
    Aşırı büyüyen ve farklı şekiller alan sebzeler çok ilginç . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tesekkur ederi :)
      Evet ilk onlarin standina gidicem, banada cok ilginc geldiler
      Sevgilerimle

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)