deneme

deneme

Sunday 22 December 2013

Hollanda' da Bir Gun #2




                                                         (=^.^=)
 Hollanda' dan yaptigim canli yayindan herkese iyi Pazarlar sevgili seyirciler
                                                         (=^.^=)




Bu haftasonumu esimle birlikte, Utrecht' te gecirdim. Noel tatili oldugu icin su andan itibaren iki hafta boyunca esim calismayacak, yuppiiiii :) Bazi gunler yazmayabilirim yada yazilarimi gec yazabilirim.O yuzden simdiden ozur dilerim. Neyse konuyu uzatmayayim Utrecht' te bir gun nasilmis sizlere gostereyim. 

Oncelikle  Utrecht' e her gittigimde '' wallahi hayat var bu sehirde diyorum'' :) Bir sehir bu kadar mi hareketli, bu kadar mi kendine has dokuya sahip olur. Fotograflari gordugunuzde sizinde benimle ayni fikirde olacaginizi dusunuyorum. Genelde ogrenci sehri oldugu icin gercekten cok renkli bir kisilige ve renkli insanlara sahip :)




 Utrecht' e veya Amsterdam' a giderken biz tren kullaniyoruz. Cunku ozellikle buyuk sehirlerde park, cok buyuk sıkıntı. Utrecht tren istasyonunda esimin kahve almasini beklerken, fotografta gordugunuz, karsilastigim garip kavga gunun ne kadar renkli gececegini haber verdi.  Bu iki genc birbirlerinin ellerine yumruk atarak kavga ediyorlardi. Sebebini bilmiyorum ama kavga edis sekilleri cok komikti. Sanirim hangisinin esorfmanii daha cok iz yapti, hangisinin daha az diye kavga ediyorlardi :)


Esim mis gibi kahvelerimizle geldi, kavgayi izlemekten de zaten sıkılmıstım hadi gidelim derken onumuzden zurafa ve papyonlu ayi kiyafetleri giymis kisiler gecti.


 Istasyondan cikarken ontbijtkoek tanitimi yapan Noel anneyle karsilastik


                                      





Utrecht tren istasyonundan ciktiginiz anda karsiniza pazar gelir. Biz hemen hemen her Cumartesi gitmeye calisiriz. Hem eglencelidir, hemde uygun ucrete guzel seyler bulabilirsiniz. Ayrica atistirmalik birseyler yada kibbeling yiyerek karninizi doyurabilirsiniz. Balik stantinin onundeki bu kopek cok hosuma gitti. Bence balik satin almak icin siraya girmis gibi duruyor.



                   Degisik bir kaban. Fiyati 20 Euro. Tamamen el yapimiymis.


              Noel esintileri son hiz her stantta kendiniz gostermeye devam ediyor.

 Pazardaki sebze stantlarindan bir tanesindeki bu meyve cok dikkatimi cekti, daha onceden gormemistim. Ismi Asya kivisiymis. Tadi nasil bilmiyorum. Cunku satin almadim :)

                                  Ejderha gordum ! Hollanda' da ejderha gordum :)






 Bir sanat atolyesinin ozel uretim sandalyeleri. Tanesi 40 Euro. Sanata bi lafim yok ama 40 Euroya hayatta almam bu sandalyeleri :)
                 Noel Babanin geyikleri dinleniyo galiba. Atla geziyo baksaniza ;)



 Utrecht belediyesi kanalin etrafindaki yapilardaki agaclara zarar gelmesin diye, oraya tas dosememis. Bu yuzden nehrin etrafinda, ''tumseklere dikkat  ediniz'' uyari tabelalarini gorursunuz. Bizde bir apartman yapmak icin koca ormanlar yikilirken, agaclarin yerini degistirmemek, koklerine zarar vermemek icin yola tas dosememek yada yolda tumsekler birakmak insana garip geliyor. Helal olsun demekten baska sozum yok. Asagidaki fotografta agaclarin koklerini ve nehir etrafinda yurumenin zor olabilecegini rahatca gorebilirsiniz 






Yolda hayvan kostumleri giymis bir suru kisiyle karsilastim. N eden giydiklerini bilmiyorum ama bildigim bir sey varsa, o da; hepsinin bana seve seve poz verdigidir :)




 Bu gece lambalarina bayildim. It's Present magazasina denk gelirseniz mutlaka girin. Birbirinden farkli, daha once hic gormediginiz bir suru urunle karsilasirsiniz.
 Bu bardakta o urunlerden bir tanesi. Cok begenmeme ragmen almadim. Sebebini soyledigimde eminim bana hak vericeksiniz. Cunku bir bardaga 43 Euro vermek istemedim
Fakat bu calar saatlerden mutlaka alicam. Esimin danscisiyla her sabah uyanmaktansa Darth Vaderla uyanirim daha iyi :) May the force be with you my friends :)






 Fotograf kotu oldu. Hem hava sartlari kotuydu, hemde fotograf makinemi evde unuttugum icin telefonumun uyduruk kamerasiyla cekmek zorunda kaldim. Ama en azindan gelinle damat fotografi cekebilmis oldum.




                Disarida karniniz acikirsa ne yersiniz ? Tabiki patates kizartmasi :)


                                                                  Bir sanat galerisi



 Ben  tum gun dolasmaktan donmusum, kostura kostura gidiyorum, bu kizlar kopru ustunde tum gun Noel sarkilari soyluyorlar. Hic mi usumuyorlar diye dusunuyorum. Ben uzun cizmelerimin icine cift corap giyerken, hic corap giymeden babetle disari cikan kizlar goruyorum.  Hemde oyle bir iki tane de degil, sayilari cok fazla. Simdi onlar mi dogru yapiyor ben mi ? Ne yiyorlarsa evde bende istiyorum, demekki ise yariyor :)



                       



 Bu fotografi Lebowski Kafede cektim. Gercekten cok hos bir ambiyansi var. Eskilerin sinema salonlarinin havasi verilmis. Duvar diplerine, sinema salonlarinda kullanilan acilir kapanir sandalyeler konulmus. Duvar dibinde olmayan sandalyeler ise eski tarzda dosenmisler. Duvarlarda 50-60li yillarin film afisleri, tavanlara eski buyuk avizeler ve kus kafesleri yerlestirilmis. Cam kenarinda eski, kollari kopmus bi manken bile duruyor. Masalarda ise, bira siselerini vazo olarak kullanmislar ve her bir masaya bir cicek koymuslar. Gunun tatlisi olan Kersttarti yedim gayette hos bi tadi vardi.Ayrica kafenin fiyatlari da gayet uygun.

 Tuvalete gitmek isterseniz, simsiyah daracik, los ( hatta karanlik bile sayilir) merdivenlerden mahzene inmeniz gerekir. Yine buradada sinema salonu esintileri devam ediyor. Mahzene inilirken kullanilan merdivenler genellikle Utrechtli amator gruplarin duyuru panosu olarak kullaniliyor. Isteyen grup performans gunlerini bu duvara yaziyor, sizde hangi gun ne varmis ogreniyorsunuz. Ben cok begendim. Utrecht' e bi sonraki gidisimde bu kafeye yine giderim.





Herkese mutlu pazarlar :) 

Kocaman opuldunuz  XOXOXO




22 comments :

  1. aa o meyveden yemiştim.uzak doğu da dragon fruit diyorlar,ımm ben tadını pek sevmemiştim garipti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa tadi nasil merak ettim ama satin almamistim ?

      Delete
  2. Şaka dimi ya o ne kavga etme şeklidir,şekerlerde ne tatlı gözüküyor .:)
    Asya kivisinin rengide çok hoş , "hayvan kostümleri giymiş insanlar" ne renkli bir dünya ya zaten başta öğrenci şehri demenizden anlaşılıyor...
    O özel üretim sandalyeleri buradaki insanlara versem sanat filan dinlemez çabuk gözümün önünden kaldır der millete rezil olacağız diye.
    " Lebowski" kafe değişik bir ambiyansa sahipmiş, eskilere dayalı herşey güzel zaten :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet bencede :)) saka gibi gercekten ^^meyvenin tadini merak ediyorum ama aklima gelmedi alip yemek hehe
      bende ne bu sandalyeler bunlarin neresinde sanat dedim dogrusu :))

      Delete
  3. Şehir öyle olmasa bile insanlar çok renkli, cıvıl cıvıl. Gezip görmek isterdim gerçekten.

    Bardak ve uyduruk sandalyelerin fiyatı dudağımı uçuklattı :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet insanlar kesinlikle civil civil :) hava cok kotu gri yagmurlu bu bile insanlari renkli olmaktan alikoymuyo :)
      Evet bazi magazalarin fiyatlari dudak ucuklatici :) ama utrecht oyle bir adim otede 20euroya kaban alabilirken bi adim sonra 40-50euroya bardak goruyorsunuz :)

      Delete
  4. teşekkürler,çok iyi geldi:)

    ReplyDelete
  5. yagmurlu ,karanlik ve kasvetli bir havada renkli bir utrecht gezisi olmus.anlatimda cok guzel tabii.ya ben yillar once cocuklarim kucukken parklarda bahcelerde cocuklari sere serpe yerlere yatarken hic mudahele etmeyen anneleri saskinlikla izlerdim.o siralar bende elimde losyonlu mendille dolasir her elledikleri seyden sonra cocuklarimin agzini yuzunu silerdim.ayni anneler soguk havalarda cocuklarini bizler gibi sarip sarmalamazlar bu sebeple her turlu hava kosuluna alistirilan o cocuklar genellikle daha saglikli olurlardi.iste o, babetle usumelerine sasirdigin kizlar bu annelerin eserleri canim :) bahsettigin gibi utrecht ve butun hollanda geneli yilbasi oncesi ve kerst hazirliklarindan mutevellit cok renkli.burada yasayanlar biliyorlar dikkat etmek lazimdir zira bunnar var ya kerst yemegi arifesinde bir tuketim cilginligi yasayip market raflarinda bir sey de birakmiyorlar bu sebepten biz ekmegimizi ,sutumuzu,yogurdumuzu alip dolaba koyalim derim :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hava gercekten cok kotuydu burda zaten hep kotu :) ama suan gunes var yuppiiii :)) hahaha tasvire bayildim evet annemde beni fanusta buyutmus sanirim buraya gelince anladim :)) ya babetli yasli teyzeler bisiklet uzerinde mini etekli kizlar atkisiz beresiz yarim kollu tshirtle ince ceketle yuruyen erkekler alahimmm icim usuyo onlari gordukce :)
      tam bir tuketim cilginligi dedigin gibi zaten ekmekleri taze degil yogurtlari desen ayri hikaye :))

      Delete
  6. ne şirin bi yermiş. kostüm giyenler de öğrenci olabilir. akordeon çalan kız ilgimi çekti. belki de harçlığını çıkarmaya çalışıyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet ozellikle utrechtte harcliklarini kendileri kazanan universite ogrencileri cok fazla .. cok guzel bisey

      Delete
  7. Gezmiş kadar oldum, ne güzel bir yayın olmuş bu böyle, ellerine sağlık! Asya kivisini eşim Çin seyahatinden getirmişti bana (meyveye fazla meraklıyımdır da). Bizimki mi kötü çıkmıştı yoksa orjinali mi böyle bilmiyorum ama tatsız, tuzsuz bir meyveydi. İçi beyaz ve aynı kivi gibi siyah çekirdekleri var.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kardesimde cindeyken yemis oda hic begenmemis, tadi sizinki gibiymis tatsiz tuzsuz biseymis.
      Cok tesekkur ederim begenmene sevindim :)
      Sevgilerimle :)

      Delete
  8. Ne kadar renkli bir gün olmuş :)

    Asya kivisinin bir adı da ejderha meyvesi imiş, eşim Endonezya'dan getirmişti bir keresinde pek tadı yoktu.

    Aaa, Kızlı Erkekli Kedili de aynı şeyi yazmış :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim :)
      Hehe bi benmisim yemeyen , ama olsun ne guzel tadinin kotu oldugunu ogrendim iyiki almamisim :)

      Delete
  9. cok renkli bir gün olmus fotograflar cok guzel:)
    mimledim seni bu arada sevgiler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim :)
      En kisa zamanda yapicam mimi :)
      Kocaman opucukler

      Delete
  10. Ayyy Utrecht'i yıllardır gitmeden de olsa biliyorum, tabii ki fotoğraflardan. Sana bahsettiğim yengem oralı ailesi de orda oturuyor. Gerçekten çok güzel fotoğraflar, asya kivisi ilginçmiş, gece lambaları da çok güzel. 2014te ben de ordayım kısmetse, yazın ama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gercekten yengen cok guzel bi yerde oturuyor.cok sansli :)))
      Gel gel 2014 te buraya bol bol gez :))

      Delete
  11. Almanya günlerimi hatırlattı bana. Ruhu olan sokaklar ne güzel değil mi? Etkinlikli, sokak sanatçılı.. Ve bir şehrin öğrenci şehri diye anılması aynı zamanda bunun bir pozitif özellik olarak yer alması da başka bir güzellik. Hem şehir olan hem de kasaba doğallığını ve güzelliğini koruyan yerlere bayılıyorum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok katiliyorum . Dogru soze ne denir ? Ruhu karakteri olmayan sehirleri bende sevmiyorum
      Kendi guzelligini kaybetmeyen yerlere bendr bayilirim. o yuzden utrecht bu kadar dikkatimi cekiyor
      Sevgilerimle :)

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)