deneme

deneme

Monday 11 November 2013

Tembel Tenekenin Pazar Gunu


Herkese selamlar :)






    Tembel teneke ben ve esim Pazar gunumuzun yuzde seksenini bir o koltukta bir bu koltukta yatarak ve ya wii oynayarak gecirdigimiz icin yazi yayinlamayi unuttum :) Aslinda pazar gunu icin hazirladigim bir taslagimda yoktu, disariya da cikmadim ve bir sey haricinde hic birsey yapmadim.

       Sizlere aksamustu tamamladigim ilk DIY calismami gostermek isterim :) Bilmeyenleriniz icin soyleyeyim tam bir hayvan asigiyim. 2 kedim, 2 kopegim, 2 axolotl um ve evimizin son uyesi guzeller guzeli hamsterim Blasterim var :) 

 
       Hamsterimizi alali yaklasik bir ay olmak uzere. Ilk aldigimizda kafes olarak daha cok oynar daha sever diye Critter Trail Revulotion adli asagida fotografini gordugunuz kafesi almistik


      Fakat zamanla anladik ki minik kizimiz fazla yurume alani olmadigi icin biraz kilo almaya basladi. Gobisi de biraz buyudu. Bizde internetten DIY hamster kafesi nasil yapilir arastirmaya basladik. Sonunda edindigimiz bilgilerle bizde ilk DIY hamster kafesimizi yaptik :)


 Malzemeler : buyuk plastik saklama kutusu ( elbise saklama kutularindan ), bol bol pet sise, bant, herhangi bir sebzenin artan plastik kutusu :)


 Oncelikle belirtmeliyim normal DIY projeleri gibi gorsellik acisindan doyurucu bir gorselligi yok. Tahta kullanip, daha cok malzeme alip, yapacaginiz tunelleri satin alirsaniz, kutuyu boyarsaniz vs vs tabikide cok guzel seyler ortaya cikacaktir. Benim yaptigim sadece bir saat gibi bir surede bitmis, sizin icin kotu gozuken fakat hamsterinizin kesinlikle bayilacagi bir calisma :)



  Bitirdiginizde buradaki gibi bir goruntu elde edeceksiniz. Tunelleri nereye koymak isterseniz ona gore tabiki sizin kafesiniz farkli olacaktir. Hamsterlar tunellere bayilir.



    Kafesimizin ici. Ben eski kafesteki yuvayi ve sulugu bu kafese koydum. Hamsterlarin olmazsa olmazi kosu cemberi, hamster krakeri, hamster dis bileyici ve birazda pamuk ( Hamsterlar pamugu cok sever. Kafesine pamuk koyarsaniz hamsteriniz kendi istedigi yere tasiyarak yuvasini olusturur. izlemesi inanilmaz zevklidir )


     Gelelim nasil yapildigina. Aslinda fotograflardan gayet net anlasiliyor fakat birkac ince detay var oralardan bahsedersem daha iyi olur.  


 1- Elinizdeki tum pet siselerin agiz ve dip kismini kesin. Burada dikkat etmeniz gereken sey siseler kesildikten sonra gayet keskin olabiliyor. o yuzden siselerin iki ucunuda bantla guzelce kaplayin ki eger hamsteriniz surtunurse kendini yaralamasin.

2- Pet siseleri birbirine yapacaginiz tunelin uzunluguna gore bantlayin. Buradaki onemli nokta; tunelinize mutlaka havalandirma delikleri acmayi unutmayin. Tuneliniz ne kadar uzunsa havalandirma deliklerini o kadar sik acin. Sivri bir cisim ve cakmak isnizi kolayca gorur :)

3- Duz bir tunel yapma basit, fakat donusler icin kose yapmak biraz daha zahmetli. Donus yapmak icin iki yontem var. Birincisi (internetten ogrenmistim ) sisenizin bir tarafini sac kurutma makinasina  yaklastirin. isiyla kivrilan siseden cok guzel bir kivrim elde edersiniz. Ben denedim eger 90 derecelik bir donus yani keskin bir donuse ihtiyaciniz varsa bu yontem ise yaramaz. Maksimum asagidaki fotograf kadar kivirabilirsiniz.


    
     Keskin donusler icin ben iki tane sise kullandim. Biraz daha buyuk olan sisenin ortasindan yuvarlak kestim, biraz daha kucuk olan siseyi icine gecirip bantladim. Burada isinize yarayacak tuyo; kucuk olan siseye 1-2 cm uzunlugunda, siseye paralel kesikler atin, Boylece buyuk sisenin icerisine girdiginde bu kesikleri kivirip rahatca bantlayabilirsiniz. Siseleri bantlarken dikkat edin yapiskan kismi acilacak sekilde veya iceride kalacak sekilde olmasin hamsteriniza yapisabilir.




    Bu kucuk tuyolar haricinde aslinda cok ta fazla bir zorlugu yok. Gerisi sizin hayal gucunuze ve tunelleri ne kadar uzun veya hangi sekilde istediginize bagli. Ben tuneli yukariya dogru tirmanan yaptim ve sonunada kucuk bir ev koydum. Coktan tum pamuklar yukariya tasindi ve eve yerlesildi  :)



Son olarak deginmek istedigim bir konu daha var. Eger tuneliniz benim gibi yukariya dogruysa, hamsteriniz tirmanamaz. o yuzden tirmanmasina yardimci olmak icin asagidaki fotografta gordugunuz gibi siselerin alt kismina delikler acin ki buralardaki tirtiklara basarak tirmansin. Yoksa sisenin ic yuzeyi cok kaygan oldugu icin yukariya asla ulasamaz. O da siz de hayal kirikligina ugrarsiniz






                 Lutfen rahatsiz etmeyin, yeni villamizda uyuyoruz su anda :)


Herkese  sevgi dolu, musmutlu bir hafta diliyorum :)

2 comments :

  1. axolotl çok merak ediyorum umarım bloğunda yer alıyordur netten baktım çok tatlılar amaaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslinda hic gostermedim blogumda, bi yazi yazayim bol fotografli onlar hakkinda :) Hem cok sirinler hemde gercekten cok ozen isteyen bakimlari ve degisik yasam tarzlari war:) Hatirlatman icin tesekkur ederim :)

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)