deneme

deneme

Wednesday 23 October 2013

Nasil Hollanda Vizesi Alirim ?

   Herkese selamlar ;
 



        Hollanda' ya gelmeye karar verdiginiz anda,, benim gibi yesil pasaportu olmayan biriyseniz, sizi bir vize telasi baslacaktir
. Yolculuktan kac gun oncesinden vize almaliyim ? Vize ne kadarda cikar ? Hangi belgelere ihtiyacim var ?
Nereye basvurmaliyim gibi bir suru soru akliniza gelecektir ve internette arastirma yapmaya baslarsiniz. Ne yazik ki internetten buldugunuz bilgilerin geneli eksik yada yanlistir. Sizlere benim neler hazirladigimi ve vizeyi almak icin hangi yollardan gectigimi anlatacagim. Bilgilerim kesinlikle otorite degildir kurallar her an degisebilir. Sadece taslak olarak elinizde bulunmasi isinize yarayabilir. En azindan prosedurun nasil oldugunu gozunuzde canlandirabilirsiniz.

       Oncelikle Hollanda vizesi almak istiyorsaniz, eskiden oldugu gibi sakin Hollanda Konsolosluguna gitmeyin, bosa gidersiniz. Hollanda vizesi icin basvuracaginiz kurum IDATA' dir. Yani konsolosluga gitseniz bile sizi IDATA'ya yonlendireceklerdir. IDATA tum evraklarinizi alir ve konnsolosluga gonderir. Bu demek oluyor ki konsolosluga gidip basvurabilseydiniz sadece vize basvuru ucreti odeyeceksiniz. Fakat sistem degistigi icin artik IDATA' yada ucret odemeniz gerekmektedir. Basvurunuz konsolosluga ulasinca size basvurunuzun konsolosluga ulastigiyla ilgili bir mesaj gelir. Eger vizeniz cikarsa yine IDATA'dan size mesaj gelir ve pasaportunuzu adresinize yollarlar ya da siz gidip alabilirsiniz. Oncelikle vize almak icin benim hazirladigim belgelerin listesini vereyim.


1-) TC pasaportu. ( pasaportun gecerliligi vize bitis tarihinden itibaren en az 3 ay olmalidir)

2-) Eksiksiz doldurulmus ve imzalanmis Vize basvuru formu ( www.idata.com.tr den vize basvuru formunu indirebilirsiniz)

3-) Iki adet onden, net cekilmis, arka fonu beyaz vesikalik fotograf ( fotografcilara gittiginizde vize icin cekilecek derseniz size yardimci olacaklardir )

4-) Schengen ülkeleri için istenen vize suresi kadar yurtdışı seyahat ve sağlık sigorta poliçesi (limit tutarı en az 30.000 Euro olmalidir ) Saglik sigortasini edinmenin iki yolu vardir. Bulundugunuz bolgede herhangi bir sigortaciya gidip, yurtdisi saglik sigortasi yaptirmak istediginizi soyleyebilirsiniz. Ucret: gideceginiz gun sayisina gore degismektedir. ( fakat fiyatlar o kadar yuksek degildir ben 80TL civari bir fiyat odemistim, tabiki sehire ve sigorta acentasina gore degisiklik gosterebilir. onceden gidip arastirmanizda fayda var. Sigortayi edinmenin ikinci yolu aracilardir. Aracilari yazinin sonunda anlatacagim.

5-) Gidis donus ucak biletinin rezervasyonu. Ayrica eger otelde kalacaksaniz otel rezervasyonu

6-) Eger Hollanda' ya birisi tarafindan davet edilmisseniz, sizi davet eden kisinin bulundugu bolgedeki belediyeden alip eksiksiz doldurup imzalamis oldugu sponsor kagiti, sizi davet eden kisinin Hollanda pasaportunun on ve arka sayfalarinin fotokopisi, sizi davet eden kisinin maas bordrosu ve son 3 aylik banka dokumanlari

7-) Varlık gelirleriniz, kira gelirleriniz, ev tapularınız, banka cüzdanlarınız, banka hesap çıktılarınız, araç ruhsatınız (aslı ve fotokopisi) gibi mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar. Hotel ve uçak masrafları hariç günlük en azından 34 Euro’nuzun bulundugunu ibraz etmeniz gerekmektedir. Eger davet edildiyseniz sizi davet eden sizin tum masraflarinizi karsilayacagini yazarsa banka hesabina fazla da ihtiyac duymazsaniz. Fakat yinede yaninizda hazir bulundurun.

8-) 3 aydan eski olmayan Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneğinin asli. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, sizin bilgilerinizin haricinde tüm aile kayıtlarını içermesi gerekiyor ( anneniz, babaniz , erkek ve kızkardeşleriniz ve eşiniz)

9-) Ogrenciyseniz okuldan aldiginiz ogrenci belgesi. ( ogrenci oldugunuz icin bir geliriniz olmadigindan aileniz uzerine bulunan tapular arbalar vs ebeveynlerinizin maas bordrolari, son uc aylik banka dokumanlarini da hazirlamaniz gerekmektedir ) Eger calisiyorsaniz hangi belgeleri istediklerini internetten arastirabilirsiniz. Cok fazla bilgim yok o yuzden yanlis yonlendirmek istemem sizi.


    Eveet tum belgeleri hazirladiniz ve simdi ne yapmaniz gerekiyor ? Oncelikle tum belgelerinizi hazirladiktan sonra Ankara veya Istanbul' a biletinizi almalisiniz. Hollanda vizesi icin sadece Ankara veya Istanbul IDATA' larina basvurabilirsiniz. Tum belgelerinizle birlikte IDATA' nin kapisina geldiginizde  kapinin onunde bekleyen bir suru adam goreceksiniz. Daha siz sormadan, yaniniza gelip vize basvurusumu yapacaksiniz diye soracaklardir. Bu kisilere ''araci'' denir. Sizin tum belgelerinizi kontrol eder, eksik varsa tamamlamaniza yardimci olurlar. Aslinda boyle kisilere normalde guvenmem fakat vize almadan once bana onlar hakkinda bilgi vermislerdi, iyiki de vermisler. Aracilarla isler kesinlikle daha hizlidir. Cunku eksik belgeniz varsa IDATA size neyin eksik oldugunu soylemez. Boylece basvurunuz Konsolosluga ulastiginda eksik oldugu icin geri cevrilir ve sizin bir kez daha ayni islemleri yapmaniz gerekir. Bu da daha fazla zaman kaybi ve iki kati odemedir. Cunku basvurunuz reddedilirse odemeniz iade edilmez. Bana soracak olursaniz  en kesin ve az stresli yontem aracilara odeme yapmaktir. Bir araciyla birlikte aracilarin ofisine vardigimda anladim ki internetten ogrendigim bilgilerin cogu eksikmis. Aracilarla tum belgelerin uzerinden gecip, eksik belgeleri almak icin nufusa, sigortaya vs gidip geldikten sonra tum belgelerim tamamlanmis oldu. Aracilar gercekten cok seri calisirlar ve emin olun vize hakkinda sizden cok cok fazla bilgileri vardir. Soylediklerine inanabilirsiniz. Tabiki tum aracilar boylemidir yoksa sadece benim aracilarimmi bu kadar profesyonel bilmiyorum. Takip ucreti olarak aldiklari ucret 50 TL dir. O yuzden gozden cikarilabilecek bir meblaga oldugunu dusunuyorum. Tum belgeleriniz tamamlandiktan sonra sakin yetisemeyecegim diye korkmayin. IDATA' ya girdiginizde goreceksiniz aracilarin diger adamlari, icerde coktan sizin icin sira almistir. Ortalama 5-10 dakikalik bir beklemenin ardindan sira size gelecektir. IDATA' ya basvuru ucretini odeyip tum belgelerinizi teslim ettikten sonra isiniz bitmis olur. Vize basvuru ucreti degisim gostermektedir. Basvuru yapmadan once internetten ogrenebilirsiniz. Yogunluga bagli olarak vizenizin sonuclanmasi degisiklik gosterir. Benim vizem hep 1 hafta icinde elime ulasti. Fakat ortalama 7-15 gun arasinda vizenizin cevabini alirsiniz. Ilk vize basvurularini yuzyuze yapmak zorundasiniz. Fakat bir kere vize aldiginizda Idata' ya kendiniz basvuracaginiz yere ( eger Ankara veya Istanbulda otrumuyorsaniz) aracilar vasitasiyla basvurabilirsiniz. Aracilari telefonla aradiginizda size ne yapmaniz gerektigini soyleyeceklerdir. Siz evinizde otururken saglik sigortaniz dahil herseyiniz halledip size vizenizi kargoyla yollarlar.

     Herkese vize islemleri icin bol sans ve vizeniz kabul olursada iyi yolculuklar dilerim :)





3 comments :

  1. Merhaba, geçen yaz Almanya'ya giderken bende aynı işlemlerle uğraşmıştım onu hatırlattın. Buarada o 'aracılar'la gerçekten işler daha hızlı oluyor. En azından benim öyle olmuştu.Başvuru formumu birlikte doldurmuştuk sonra evraklarımı sıralamıştı falan. Yani vize alacaklar en azından bir kerede olsa onlardan yardım alsalar fena olmaz, hem böylece prosedürüde öğrenmiş oluyoruz. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle katiliyorum. Iyiki aracilarla almisim ilk vizemi. Hersey sorunsuz ve daha hizlidi aynen senin dedigin gibi :)

      Delete
  2. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)