deneme

deneme

Wednesday 9 October 2013

Hollanda Macerasinin Baslamasi

Selamlar ;
Size nasil seslenmem gerektigini su anda bilmiyorum. O yuzden en dogru seslenisin selamlar olacagini dusunuyorum, en azindan simdilik ;) Oncelikle sanirim ilk postumda Hollanda maceramin nasil basladigini ve bu blogu neden yazma ihtiyaci duydugumu anlatsam iyi olur.. Evet cok sıkıldım kabul ediyorum :)
Ama bundanda  ote; yurtdisina  yeni tasinmis yada tasinmayi dusunenler icin biraz yardim niteliginde, birazda yalniz olmadiklarini, onlardan once de benzer yollardan gecen insanlarin oldugunu gostermek istedim, hepsi bu... Gelelim ben kimim ve neden Hollanda ?
Ben 28 yasinda, Manisali, gelgitleri fazlaca olan, sagi solu belli olmayan genelde komik yada sinir bozucu olarak tarif edilen hayvan delisi birisiyim. Uzunca ugraslardan sonra bitirdigim fakat su an evde sadece rafimi susleyen Pamukkale Universitesi Matematik bolumu diplomam var. Yani uzunca yillar profesyonel ogrencilik yaptim fakat suanda zorunlu ev hanimligi yapmaktayim. O konuya birazdan gelicem :)

Hersey yaklasik 3 sene kadar once Hollandali biriyle tanismamla basladi. Sık sık skype, facebook ve whatsapp gorusmeleri, birlikte gecirilen zamanlar, tatiller derken birde baktim deli gibi asik olmusum ve evleniyorum !! Bu sure zarfinda esimin Hollanda Hava Kuvvetlerinde asker olmasindan kaynaklanan sebepler dolayisiyla Turkiyeye yerlesmemizin mumkun olmadigini (en azindan simdilik) bildigimden kendimi Hollanda' ya adapte etmek icin hazirlamaya calistim fakat buraya tasininca anladim ki aslinda bosa ugrasmisim, en guzel adapte yontemi: olaya baliklama atlamakmis :) Tatillerde Hollandaya gelmek, Hollandayla ilgili kitaplar okumak yada internetten Hollanda resimlerine bakmak pek bi ise yaramiyormus bunu ogrendim. Internetten Hollandada yasayan diger Turkleri bulmaya calistim, onlarla iletisime gecip tecrubelerinden yararlanmak istedim fakat fazla basarili olamadim, yada buldugum Turkler hic te bizim Turkiyedekilere benzemiyordu, bu konuya diger postlarimda deginicem. Sonunda gun geldi ve Turkiye' de muhtesem bir dugunun ardindan evlendik ve resmi olarak Hollanda maceram baslamis oldu ! Bu asagida gordukleriniz de dugunumuzden bazi kareler...



Blogumda; size Hollandayla ilgili kendi izlenimlerimi, deneyimlerimi aktarmaya calisicam. Onemli onemsiz aklima ne geliyosa burada olacak. Hollanda yemekleri,dili, kulturu, alisveris rehberi, gece yasantisi, sosyal hayat , okul ve is yasantisi..aklima gelen hersey... Hollanda' ya yeni geldinizse unutmayin yalniz degilsiniz. Evet onunuzde uzuuuun, yorucu, sıkıcı,  zorlu bir surec var. Su anda evinizden uzaktasiniz ve cok farkli bir dunyaya geldiginizi hisssediyorsunuz fakat sonunda alisacaksiniz, korkmayin. Umarim size birazda olsa bu surecte yardimim dokunabilir ve bu blog benim icin oldugu kadar sizin icin de  eglenceli olur... Simdilik Tot ziens !!!

53 comments :

  1. Merhaba, blogunuzu görünce hemen takibe aldım. Biz de yenge tarafından Hollandalıyız azıcık :) Abimin eşi Hollandalı ama onlar sizin tam tersiniz olarak Türkiye'de yaşıyorlar. Marmaris'te oturuyorlar ve Marmariste yaşayan onlarca Hollandalı var. Kafeleri, okulları bile var. Yeğenlerim de Hollanda okuluna gidiyorlar aynı zamanda. Yengem yani Nancy'nin ailesi bizden önce Türkler yada Türkiye ile ilgili fazla bir şey bilmiyorlarmış. şimdi senede 3-5 defa Türkiyedeler, bizimkiler sık sık orada derken biz kocaman bir aile olduk. Bu yüzden işte yenge tarafından Hollandalıyız. Hepimiz kültürleri dilleri yemekleri bir çok şeylerini öğrendik.
    Yeni yazılarını da merakla bekliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba hosgeldin :) Yazdiklarima az cok sen coktan asinasin zaten :) Buyuk aile olmak farkli kulturlerin birlesmesi ne kadar guzel :) benim esimin aileside Turkiye hakkinda pek bir bilgi sahibi degildi veya bildikleride zaten yanlisti ben hayatlarina girene kadar :)
      Sevgilerle :)

      Delete
    2. merhaba . Tam olarak aynı kaderi paylaşıyorum 2 ay sonra evleniyorum inanılmaz garip hissediyorum kendimi çünkü Hollandaya yerleşiyorum gerçekten konuşmaya çok ihtiyacım var Harika bir blog bu!

      Delete
    3. Tugce Hanim ben Fransa da oturuyorum, evlenip geldim ama cok pisman oldum cok zor alismak hem de geleli 10 sene oldu, insanin memleketi gibisi yok, ailemizi birakip gelmeye degmez

      Delete
  2. Slm super olmussun cnm cok begendim.benim de dugunumden bazi kareler bulabilirsin blogumda. Seninle ayni kaderi paylasiyoruz. Ben de evlenip yurtdisina yerlestim. Amsterdamdamisin? Nereleri gezelim tarzinda bir yazin var mi ? Hollanda aklimda olan yerlerden..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba canim hosgeldin bende hemen senin bloguna geliyorym. Amsterdamda oturmuyorum . Evet hollandada gorulmesi gereken yerler yazim var . Yakinda paylasacagim :) ayni kaderi paylasiyoruz demek , ayni sorunlarimiz sikintilarimiz var desene :) sana bol sans diliyorum
      Guzel paylasimlarla gorusmeo uzere :) sevgilerimle

      Delete
  3. heey bloguma geldiniz yaaa. hoşgeldiniiz. ya hollanda hele amsterdam çok seviyom yaaa. bayağ bi yazınızı okudum. sırıttım ama. sıkılıp alışmışsınız sona. bi de yakındaki brugges'e gidin. ufff şaane orası. her yer waffle kokuyor. görüşürüüz.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar Hosgeldiniz ne iyi ettiniz :) Amsterdami bende inanilmaz seviyorum :) Ayrica sizin blogunuzu da severek okuyorum :) Neyse yaglamisim gibi oldu ama dogru bu napiim :) Brugges' a daha gitme sansim olmadi Aslinda bize yakin sayilir. En kisa zamanda firsat bulunca gidicem :)
      Gorusuruz :)

      Delete
  4. holeey. bloguma linkinizi koydum.
    bikaç arkadaşınız daa olsun.
    :)

    ReplyDelete
  5. Bu hikaye bana çoook tanıdık geldi, neden acaba... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Hikaye tanidiksa beni en iyi siz anlarsiniz ozaman :))

      Delete
  6. Maaşallah ne güzelsiniz :) Hollanda'yı çok merak ediyorum geçen hafta fuar için arkadaşım oradaydı çok beğenmiş :) Umarım bir gün benimde gitme şansım olur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cok tesekkur ederim :) Umarim gelirsin seninde begeneceginden eminim :)

      Delete
  7. Maşallah Allah bir ömür boyu mesut kılsın!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim, hepimizi insallah :)
      Sevgilerimle..

      Delete
  8. Ben de dünyanın diğer ucundan selam diyeyim o zaman :)

    Mekan farklı olsa da sanırım süreç aynı :)

    Sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hos geldin :))
      Evet mekan farkli, zamanlar farkli ama surec hep ayni :)
      Sevgilerimle :)

      Delete
  9. Yaşamadan bilinmeyen zorluklar bunlar, bunu düşünüp anlatmaya başlamak büyük içtenlik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim. Boyle gormenize cok sevindim. Yasanmadan asla anlasilmaz. Ve yolun en baslarinda olanlar icin dipsiz kuyu sonu gelmez cukur gibi gozukur. Ben benim gibi olanlar icin kendilerini yalniz hissetmemeleri adina actim blogu. Oncesinde ne bloglara ilgim vardi ne de blog acma istegim. ama su an cok keyif aliyorum. Insanlarla tanismak, bazilarina yardimci olabilmek cok guzel bir duygu :) Hosgeldiniz bloguma ::)
      Sevgilerimle

      Delete
  10. Ne güzel bir hikaye... Fotoğraflarınız da şahane! :)

    Sadece aşkın ve şefkatin söz sahibi olduğu bir dünya yaratmak için de bir adımdır bu aynı zamanda... Yüreğinizi dinlediğiniz, aşkın yolundan gittiğiniz için çok çok mutlu olacağınızdan eminim, böylesi aşkların değerini daha iyi biliyor insan. Kendimden biliyorum, öhöm. :) Sevgiler!

    http://flemenkceogreniyorum.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar cok guzel pozitif yorumlar yazmissiniz, cok tesekkur ederim :))
      Dogru , yuregimin pesinden gittim ve su ana kadar burada olmaktan esimle birlikte olmaktan bir saniye bile pisman olmadim
      Hepimiz mutlu olalim, herkes mutlu olsun.
      Bloga mutlaka bakicam
      Sevgilerimle

      Delete
  11. Merhaba Aner, bende az önce katildigimiz kartpostal etkinliginde biraktigin yorumdan sonra buraya ugradim. Cok mutlu olum benim gibi bir gurbet kusu buldugum icin. Belki sende bir türkün Almanya ile Imtihani ni okumak istersin. www.ahukader.de .))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar hosgeldin, ne iyi ettinde geldin :) Bende cok mutlu oluyorum gurbet kuslarini buldukca :)
      Mutlaka gelip okuyacagim
      Sevgilerimle :)

      Delete
  12. Ne tatlısınız, bayıldım ikiniz de, birbirine çok yakışıyorsunuz, Maşallah diyor ve ömür boyu mutluluklar diliyorum... Gelinlik harika bu arada;)) Allah size oralarda yardımcı olsun. Benim Erkek kardeşim de İsviçre'de yaşıyor, bir Türkle evli, azcıkın zor geldi ilkin oralar, şimdi alıştı artık.. Dilerim orada nice güzel günleriniz olur;)) Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok cok tesrkkur ederim , ne kadar guzel ne kadar pozitif ve icten bir yorum :)
      Guzel dilekleriniz icin ayrica tesekkur ederim, cok mutlu oldum :) hepimiz mutlu olalim :)
      Erkek kardesinizde benim su an gectigim yoldan gecmis demekki , onada mutluluklar dilerim :)
      Kocaman sevgilerimle :))

      Delete
  13. Yaaaa ne tatlıııı :)

    Hep mutlu olun, blogun da daimi olsun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guzel dileklerin icin cok cok tesekkur ederim :) hepimiz mutlu olalim
      Sevgilerimle :)

      Delete
  14. Böyle bi evlilik yapmaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Ben ve eşim Nevşehirliyiz, evlendikten sonra atanmış olduğumuz Erzurum'da çalışıyoruz ama bu mesafe bile bana o kadaaar zor geliyor ki. Kaldı ki Türkiye'nin bir şehrinde bile kültür farkı çok bariz.
    Bu yüzden sizin gibi yurtdışında yaşamayı göze alabilenlere hep hayran kalmışımdır. Gerçi sizin de dediğiniz gibi bu işler göze almakla, kendini adapte etmeye çalışmakla pek de ilgili değil. Bi kere aşık oldu mu insan gözü bir şey görmüyor ki, tek bildiğin sevdiğin adamın yanında olmasını istediğin oluyor.
    Ben de sizi takibe aldım, maceranızı merakla izliyor olacağım. Sevgilerimle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanirim esimle tanismasaydim bende sizin gibi dusunurdum ve asla cesaret edemezdim. Annemi birakm fikri en korktugum seydi. Bi sehirden baska sehre bile tasinmak istememistim ama ask iste sizi baska sehire degil baska bi dunyayay ativeriyor.
      Hosgeldiniz bloguma, sefalar getirdiniz. Sanirim bu blog sayesinde macerami hep birlikte yasayacagiz.
      Guzel paylasimlarda gorusmek uzere, sevgilerimle :)

      Delete
  15. Fotoğraflara bayıldım, çok güzel bir gelin olmuşsun...
    Çok çok çok mutlu olman dileğiyle :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim o guzel dileklerin icin :))
      Hepimiz mutlu olalim insallah :)
      Sevgilerimle :)

      Delete
  16. Hollanda'ya gitmek ne büyük cesaret ve özgüven.. Gerçekten öncelikle bunun için tebrik ederim seni.. Ve de çok çook mutlu olmanı dilerim :))

    Kararsızlık çok bende, o yüzden yaptığın benim için çok büyük bir adım. Sana sormak istediğim yabancı biriyle evlenmek hayatı daha mı renklendiriyor yoksa yoruyor mu?
    Şu an Lübnan'lı Arap bir erkek arkadaşım var o yüzden soruyorum aslında :) Türkiye de yaşıyor ve ülkesine gitmeyi düşünmüyor ayrıca Türkçe de biliyor, bir Türk kadar olmasa da.:) Deneyimlerini, görüşlerini paylaşırsan sevinirim..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok cok tesekkur ederim cesaretlendirmen ve guzel sozlerin icin :)
      Sordugun soru inanilmaz zor aslinda ve herkese gore degisir ama ben kendi fikirlerimi soyleyeyim. Yabanci biriyle evlenmek baslarda inanilmaz eglenceli. Baska birine tum dunyani, kulturunu, ulkeni, ulkendeki guzel seyleri gostermek, ayrica yabanci biriyle evli oldugun icin insanlarin ilgisi bunlar hos seyler. Fakat bazi seni sinir eden taraflari olabilir. Tabi senin erkek arkadasin Arap oldugundan o kadar olmaz ama insanlarin ''sunnetlimi'' ''muslumanmi'' gibi aptalca sorulari zamanla sinirlerini bozabilir, kulak asmamaya calismak yada gercekten insanlari tersleyip bir daha soru sormamamalarini saglamak en iyi yapabilecegin sey, cunku onlara ne dimi :)
      yabanci biriyle evlenmek daha dogrusu esimle evlenmek hayatimi renklendirdi. Cunku cok farkli bir kulturle tanisiyorsun, kendi dusundugun yada cevrendeki insanlarin dusunduklerinden farkli dusuncelerin. yasamlarin oldugunu goruyorsun. Bu yuzdende mental olarak degisiyor gelisiyor ondan bilmedigin seyler ogreniyorsun. Yabanci biriyle evlenmek hayati kesinlikle yormuyor. Genelleme yapip kimseyi kirmak istemem ama her gun iyiki esimle evliyim bir Turk erkekle degil diyorum . ingilizce konusarak anlastigimiz birinin beni anlayamayacagindan, evliligin zor olacagindan iliskinin baslarinda cok korkmustum ama eger birisiyle aranda bir kimya varsa kesinlikle dil hic onemli degil. Esim beni o kadar iyi anliyor ki hic bir turk veya baska ulkeden bir erkegin anlayacagini sanmam. O yuzden icinde bence kesinlikle korku olmasin , eger erkek arkadasinin seni cok iyi anladigini dusunuyorsan onun Turkce konusamamsi hic onemli degil. Bana sorarsan ben sadece guzel taraflarini soylerim cunku bana gore gercekten insanlarin aptal sorular sormasi haricinde kotu bir tarafi yok. Askin dili, irki yok bana gore :) Sadece is yurtdisinda yasamaya gelirse zorlasiyor. Yeni bir dil ogrenmek cok guzel ama o dille kendini anlatmaya calismak ve yeni bir kulture adapte olmak, aileni sevdiklerini ulkeni geride birakmak zor ama snairim siz Turkiyede yasayacaksiniz o yuzden bunlari erkek arkadasin dusunsun ;) Fakat yabanci biriyle iliskinin olmasinin evlenmenin hicbir kotu tarafi yok. Eger erkek arkadasinla aranda o bagi hissediyorsan hic cekinme devam et derim. Zamanla goreceksin birinin seni anlamasi icin ayni kulturde olmana gerek yok. sadece nacizane fikrim. Ikinizinde en unutmamasi gereken sey farkli kulturlerden geldifginiz bu yuzden senin cok normal yaptigin bir seyi sevgilinin cok yanlis anlamasi olabilir :) Biz bir tek buna dikkat ediyoruz ^^
      Umarim yardimim olmustur. Yine sormak istedigin birsey olursa hic cekinme :)
      Sana erkek arkadasinla cooook mutluluk ve booooooooooool sans dilerim

      Delete
    2. Aner, çok teşekkür ederim sende beni cesaretlendirdin :) Yabancı ve anlaşabildiğin biriyle evlenmek hayatı renklendirir diye düşünüyordum bende, tabi kişilere de bağlı biraz. Dediğin gibi yabancıyla evlenmek diğer insanların ilgisini çeker ve bu ilgi de hoş olur. Facebook'a bile ilişkisi var ... ile yazsam bu kız nerden bulmuş yabancıyı, kimmiş bu merak konusu :) Müslüman olduğu için bana o tür sorular gelmedi şimdilik zaten çok kişi de bilmiyor şu an kime ne ayrıca da :D Türkiye'de yaşayacağız, ülkesinde yaşamak istemiyor bu iyi benim için çünkü sendeki cesareti kendimde hiç bulamam diye düşünüyorum. :) Açıklamaların için çok teşekkür ederim, içim rahattı ama bir bilene danışmak daha da bir rahatlattı :) Erkek arkadaşım baby face bir kaç arkadaşıma fotoğrafını gösterdim, çocuk gibi diyen oldu ama aynı yaştayız. Bunların hiçbirine kulak asmıyorum zaten ben hep baby face bir sevgilim olsun istemişimdir :D

      Tekrar çok çok teşekkür ederimm.
      Gelişmeler olursa paylaşırım :)

      Evliliğinde musmutlu günler diliyorum sana da :)
      Kendine iyi bak..

      Delete
    3. Rica ederim eger biraz yardim edebildiysem ne mutlu bana :) Turkiye' de yasayacak olmaniza sevindim Ayrica kulturlerimiz bir nebze olsun sanirim Lubnanlilarla benzedigi icin o kadar sorun yasayacaginizi dusunmuyorum. Zaten birbirinizi sevdikten sonra her turlu sorun cozuluyor. ama bir gun ulkeni birakmaz zorunda kalip erkek arkadasinla lubnanda veya herhangi bir ulkede yasamaya baslarsaniz da hic korkma. Eger erkek arkadasina guveniyorsan oda senin arkanda 100% duruyorsa, nerede yasarsan yasa mutlu olursun hic merak etme :) Eminim sende benim bu cumlemi kurmussundur '' yaa beni onceden bi turk bile bu kadar iyi anlamadi simdi erkek arkadasim/esim ne kadar da iyi anliyor'' :)
      Hehe ne guzel diledigin gibi gonlune gore birini bulmussun, hayat daha guzel oluyor oyle olunca. Bende her zaman uzun boylu bir erkek arkadasim olsun istemistim fazla istemisim dunyadaki en uzun irk Hollandalilarmis esimde hollandali ve 1.90 boyu var. Bazen dileklerine dikkat edeceksin dimi :) Sen arkadaslarinin cocuk gibi demesine bakma sen begeniyorsan onlara sadece seni desteklemek duser. Hem ne guzel genc gozuksun ilerde cok isine yarar ben genc erkekle evlendim die espri yaparsin :))
      Sanada cook mutluluklar dilerim. Aklina gelen bir soru olurs her zaman buradayim, bol sans , erkek arkadasina selamlar :)

      Delete
    4. Türk erkekleri içinde beni bu kadar anlayan ve bana uyacak birini zor bulurdum herhalde. :) Lübnan'ı düşünmüyor ama Amerika olabilir ileri de dedi. Kesinlikle söylediklerimize dikkat etmemiz lazım :) Başıma daha önce de gelmişti bu dilek meselesi ile ilgili olarak :)
      Ben beğeniyorum, gençler birbirini beğenmiş :))

      Güzel olur inşallah her şey..
      Çoook teşekkürler..
      Sevgiyle kal..
      Görüşmek üzere :))

      Delete
  17. ayyy ben bu postu şimdi görüyorumm çok tatlısınızzz :)
    hep birlikte ve mutlu olmanızı dilerim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim, daha guzelleri iyileri seninle olsun :))
      Hepimiz mutlu olalim :)
      Kocaman sevgilerimle :)

      Delete
    2. güzel dileklerin için çok teşekkürler :))
      umarımm hep öyle olur :)

      Delete
  18. iyiki bana yorum yapmışsın :)) Sayfana bayıldım ne kadar hoş ve içtensin.Düğün resimlerine bayıldım :))) Kısa sürede bende böyle bir post hazırlamayı düşünüyorum sayende :)))) Senin resimlerin kadar güzel olmasa da tabi :)))
    Çok romantik ama yaa :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim benim iyiki geldin sefalar getirdin :)))
      Nasil guzel yorumlar yaziyorsun, cok mutlu ettin beni. Sende cok ictensin ve cook sicaksin :))
      Eminim senin fotolarin inanilmaz guzeldir. Merakla yazini beklicem . Sen postu yap bende keyifle okuyayim :))
      Hollandadan sanada esinede kucak dolusu sevgiler :))

      Delete
  19. Şunu ekleyemeden gönderdim.Çok mutlu ol emi :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamam olurum :))) sende cooooook mutlu ol . Kalbinin guzellikleri hayatina yansisin :)

      Delete
  20. Baktım,okudum,düşündüm okumaya devam ettim filan.
    benim kocam yabancı olsa cehenneme giderdim ben ya <3
    Adapte sürecini çok merak ediyorum ama
    Dur azıcık daha okim ben.
    Bu arada sen musmutlu takıl ok ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe walla cehenneme kadar gidermiydim bilemiyorum ama Hollanda'ya kadar geldigim kesin, bi bu kadar daha gitmem gerekirse gidermiydim ? evet giderdim orasida kesin :)
      Hersey gonlunce olsun, tum guzellikler seni bulsun :)

      Delete
  21. Blog çok güzel böyle birşeyi düşünmende güzel insnalara yardımcı olman, Evliliğinde mutluluklar önemli olan anlaşabilmendir başkaları sürekli herşeye laf eder, fakat sana bir dost tavsıyesi olarak sen sanırımki Burda doğan manisalı bır hanım olduğuna göre Müslümansın, Dinimizde Müslüman bir erkek Farklı dine mensup biriyle evlenebilir ve o kişiyide müslümanlığa davet etmek üzere, senin durum farklı müslüman olan bukez sensin, ama olsun fark etmez, sen onu davet et müslümanlığa ve en azından sünnet olmakla işe başlasın, ve müslümanlığa Kuranı kerim e ahirete inanıyorsan tabiki. ve zaten sünnet olup müslüman olsa senin içinde ve ilerideki yaşantınız çocukalrınız içinde güzel bir aile ortamı olur. doğru olanı bu kabul etmek etmemek senin elinde tabiki. bu arada eşimde Holandalı fakat Müslüman.

    ReplyDelete
  22. Matematik öğretmeni bir sevgili ve yakın zamanda hollanda hayatımıza giricek gibi duruyor :) zevkle okuyorum bu arada çok yakışıyorsunuz mutluluklar :)

    ReplyDelete
  23. Benim de kiz kardesim Gelin gidecek cok zorlanirmi acaba orda cok istiyor gitmeyi korkuyoruz bizde ailce telasliyiz bide 23 yasinda icine kapanik biri yapabilirmi acaba

    ReplyDelete
  24. Benim de kiz kardesim Gelin gidecek cok zorlanirmi acaba orda cok istiyor gitmeyi korkuyoruz bizde ailce telasliyiz bide 23 yasinda icine kapanik biri yapabilirmi acaba

    ReplyDelete
  25. Mrb aner hanım benim kız kardeşim önümüzdeki ay gelin gidecek hollandaya çocuk ora doğumlu ama aile Türk olduğu için Türkçesi fialn çok iyi ve bu 5 ay içinde görücü usulüyle oldu kız kardeşim çekingen ve 23 yaşında korkuyoruz oraya adepte olamaz diye ama kismetki vizesi çıktı gelin olacak orda ne yapması lazım yardımcı olurmusunuz

    ReplyDelete
  26. Selamlar. Bloğunuzu tesadüf eseri buldum, yakında sizin gibi başıklama hollandaya gidiyorum, burada tanıştığım ve 1.5 yıl beraber olduğum insanla evlenmeye karar verdik nasıl yapıcağımı bilmiyorum ama soğuk soğuk terliyorum . Size sormak istediğim konu sadece evlilik prosödürleri ve yapmam gerekekenler ilk önce ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirm

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)