deneme

deneme

Monday 22 June 2015

Sevgili Gunluk !



Yine uzun bir aradan sonra  Hollanda'dan kucak dolusu merhabalar :)

Umarim hepiniz iyisinizdir, en azindan hepiniz yazin tadini cikariyorsunuz, cunku ben cikaramiyorum :D Bildiginiz gibi burada yaz demek yagmur demek.. 

         ''Gri hava, saganak yagmur, islak kopek kokusu =Hosgeldin Hollanda Yazi''

Evet evet biliyorum, baslik  cok klasik bi baslik oldu ama sanirim bu yazim biraz gunluk tadinda olacak, sikilabilirsiniz benden soylemesi :D Blogumla ilgilenmeyi birakali hayatimda bir suru degisiklik oldu , hatta bunlardan birisi hayatimin en buyuk degisikligi (acaba ne ki ??) Bu yazimda sadece onlardan bahsetmek istiyorum. Daha sonra yine Hollanda yazilari paylasirim.
Tarihsel siralamayla gidecek olursam ;


1-) Yeni bir dil kursuna basladim, aslinda neredeyse bitmek uzere. Evini okula ceviren, cok sevimli bir kadinin ogrencisiyim. Dersler genelde cok zevkli geciyor fakat kursta benden baska Turk yok, genelde Ispanyol ve Italyan agirlikli. Artik Hollanda'ca sorunum kalmadi diyebilirim. Haftada iki aksamim kursa gidiyor. Ama isime gelmiyor degil hani , kursum oldugu gunler yemegi canim esim yapiyor, kopisleri de gezmege cikariyor. Ben eglenip eglenip geliyorum :D Hatta bu aksam yine dersim var :)


2-) Kari koca olarak hayvana doymadik. Dedik arka bahcemiz genis , o zaman buraya bir tavsan lazim. Ilk ayda bilemedigimiz icin Cookie Bey'in bahcede istedigi gibi gezmesine izin verdik. Tum guzel ciceklerimi yedi, cileklerimi hirpaladi, asma yapraklarimi kemirdi, mahvetti bitirdi bahcemi. Tamam biraz abartiyorum ama gercekten pis canavar cogu seyi yedi  :) Bizde ona kendi bahcesini yaptik, simdi mutlu mesut kendi bahcesinde zip zip zipliyor (bugun hava cok yagmurlu oldugu icin kendileri evde, yumurta kutusunu kemirmekle mesgul)



3-) Yeni bir kopisimiz oldu.( hayvanat bahcesine cevirdin evi, Yeter Aner! dediginizi duyar gibi oluyorum :D) ama eve girecek son hayvan bu, soz veriyorum. 2 kopek, 2 kedi, bir tavsan, bolca balik ve axolotllar yetiyor :) 
Morris'in hikayesi biraz uzucu. O yuzden anlatmaya gerek yok. Onu evlat edindik ve bundan sonra bizimle yasayacak. 6 yasinda kendini civciv kadar kucuk sanan bu yuzden de turlu sakarliklarla bizi gulduren bir Bullmastif' imiz oldu :):)

 Bullmastifler irk olarak coook tehlikeliler. Gun boyu kucaginizda yatmak isterler, kafalari agir oldugu icin karniniza baski yaparlar ve tuvalete daha sik cikmak zorunda kalirsiniz. Ayrica gercekten cok sakar ve agir olduklari icin yanlislikla ayaginiza, karniniza falan basar, siz uyurken sacinizin ustune yatar caninizi yakar.... Gercek bir tehlike,  tam bir vahset :)



Morris evin tum uyeleriyle gayet guzel anlasiyor. Tek sorunu Pati'ye karsi asiri korumaci olusu. Bu yuzden parkta gezerken bazen sorunlarla karsilasabiliyoruz. 
Pati'de maasallah cok egitimli oldugu icin, gelen gecen her kopege havlayarak hayatimi zindana ceviriyordu, simdi ekurisi oldu, bu isi birlikte yapiyorlar benim uzerimde daha etkili oluyor :)



4-) Son olarak ve bir kadinin yasayacagi en en buyuk  ve guzel degisiklik ;

yaklasik 3 ay once su iki cubugu gormemdi.

Evet hamileyim , anne oluciiim :):)  Off yetisin a dostlar gunden gune sisiyorum :) Surekli bi seylere aseriyorum, tuvaletin kapisini esimin yuzunden daha cok gorur oldum ve dahasi da coook yorgunum cook :)
 Bildiginiz o kotu ilk trimester sorunlarinin hepsini yasiyorum :) Vucudum sagolsun hepsini tecrube ettiriyor bana...



Gecenlerde kontrolumuz vardi, Bu fotografi o zaman aldik. Ultrasonda orada atan minik kalbi gordum, hareket eden bi cift minicik ayak gordum. Size cok samimi olarak soyluyorum o birkac dakika boyunca ekranda gordugum, hayatimda gordugum en guzel seydi :)

 Korkmayin hafta hafta hamileligimi paylasmayacagim, zaten bana sorarsaniz paylasilacak fazla bisey yok. Uyuyorum, yemek yiyorum, agliyorum, guluyorum, tuvalete gidiyorum (mumkunse bunlari gun icinde sik sik tekrarliyorum :D)  7. haftada da bunlari yapiyodum, su an 10. haftanin ortalarindayim hala da yapiyorum. Yani fazla bisey degismiyor :) Umarim bu surec benim ve esim icin cok guzel gecer :)

Hollanda'dan aktaracaklarim simdilik bu kadar sevgili gunluk :) Daha sonraki yazilarimda gorusmek uzere..
Hepiniz sevgiyle ve mutlu kalin..
 





38 comments :

  1. harika haberlerle dönmen ne güzel aner! en büyük haberi de sona saklamışsın:) 6 yaşında kendini civciv zanneden köpişe, bakışlarına bayıldım resmen..
    ya o ot canavarı tavşana ne demeli, nasıl sevimli bir surattır o öyle gelde kız yani:)
    mutlu mesut geçsin hamileliğin ve sağlıkla kucağına al minik meleğini..
    sevgiler,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebus cok tesekkur ederim :) :) kizmak mumkun degil , dogum uzmanina goturmemiz gerekn cok onemli bi evrak vardi o yere dusmus sagolsun yemis yarisini beyfendi ve uzmana gittigimizde elmizde yarim form utana utana verdik :) onda bile kizamadik, hatta doktor bile guldu :)

      Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim , amin
      sevgilerimle

      Delete
  2. Annercim yeniden hoşgeldin...
    Yazıya hızlı bir bakış atıp yoruma geldim.Seni görmek çok hoş.Sevgili günlük diye başlık görünce buraya güzel haberler yansımıştır dedim ve bebek haberini inan ki yazının sonuna kadar aradım tahmin ettim hissettim ve okudum sonunda yanılmadığıma çok sevindim :)Çünkü hep güzel sevginizle yansıyan bir çiftsiniz siz :) Diğer haberlerde çok hoş.:)
    Hayvanlara karşı sevgin filan hep senin ne kadar ince sevgi dolu bir insan olduğunu gösteriyordu zaten.Kutlarım seni güzel anne bebeğini kucağına alacağın günler gelsin bir an önce.Öpüyorum seni :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arsucum merhaba burada yeniden olmak cok guzel :) kalbn cok temizmis hissetmissin :) :)
      ne kadar guzel seyler yazmissin cok tesekkur ederim :)
      umarim sende cok iyisindir
      bende cok opuyorum seni :*

      Delete
  3. Dönüşün muhteşem oldu !
    Çok güzel haberler . Kutlarım kutlarım!
    Bebiş haberi kadar güzel haber olamaz , desene çok çocuklu bir aile oluyorsunuz .
    Güzel haberlerini alalım inşallah 💞

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim:)
      Dogru diyosun zaten yeterince cocugumuz vardi simdi birde bebis gelecek :)
      opuyorum sevgilerimle :*

      Delete
  4. harika haberlerle dönmen çok güzel. çok çok sevindim. her şeyin çok güzel ve hayırlı olmasını dilerim. selam ve sevgiler... ayrıca biz sıkılmayız sen sık sık paylaş bebek haberlerini :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oce merhaba :)) donmek cok guzel fakat ayni arkadaslarimi tekrardan gormek paha bicilemez :))
      Amin guzek dilegin icin tesekkur ederim. Hepimiz icin hayirli guzel seyler olsun:) 2ay sonra cinsiyet ogrenilcek dort gozle bekliyoruz ozaman kesin yazarim eminim :)
      Sevgilerimle :*

      Delete
  5. Aner hoş geldin! Her şeyin güzel olmasına, yeniden burada olmana çok sevindim. :) Artık sık sık bekliyoruz yazılarını!
    Sevgiler çok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ersiiiin :))) Hos:buldum :)
      Ne guzel yorumunu gormek :))
      Umarim daha sik buralarda olurum. Opuyorum cok
      Sevgilerimle

      Delete
  6. Anercim tebrik ederim seni çok sevindim senin için :) Yazılarını sıklaştırmanı istiyorum bu zevkten mahrum etme bizi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok cook tesekkur ederim :) Sikca yazmaya calisiciiim, soz :))
      Sevgilerimle :*

      Delete
  7. Ne güzel haberlerle geldin.. hoş geldin..iyi ki geldin.. iyi ki varsın.. özlettin kendini...
    Tebrikler.. çok hayırlı olsun.. çok tanrısal bir şey içinde bir canlı büyütmek..
    hayvanlara böyle sevgi gösteren bir insan çok muhteşem bir anne olur..
    Selamlar.. Sevgiler....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eski dostlarin yorumlarini gormek cok guzel , cok mutluluk verici :)) Hos buldum :)
      Bende cok ozlemisim, yazinca , yorumlari okudukca anladim:)
      Insallah iyi bir anne olurum en azindan bebisin benim canavarlarimdan daha az yaramazlik yapacagina eminim hehe :))
      Opuyorum seni cok :*

      Delete
  8. Tanrım Aner! Deli mutlu oldum şu an!! :))
    Eminim annelik çok çok çok çok yakışacak sanaaaaa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. MyReal coook tesekkur ederim:) Darisi dogru zamanda dogru kisiyle senin basina :)
      Opuyorum seni cok :*

      Delete
  9. Çok iyi bir haberle döndünüz , ne mutlu size .. Her anın tadını çıkarın , hamilelik çok güzel bir dönem.. Ve bu arada yazmaya da devam edin lütfen.. Sevgilerimle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba , cok tesekkur ederim:)
      Hamilelik eminim guzeldir ama ben daha yasayamadim o guzel kisimlarini :)))
      Baska yazikarimda gorusmek uzere
      Sevgilerimle ...

      Delete
  10. tebrik ederim :) bir blogger arkadaşım daha anne olacak :) bende 21 günlük anneyim aramıza katılacak olmana çok sevindim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazelcim dogumun , yeni bebisin hayirli olsun:) Hamile oldugunu biliyordum ama dogum ne zamandi emin degildim. Nasilsin , bebisin nasil ?

      Delete
  11. Sevgili Aner haberlerin muhteşem, sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inşallah, çok güzel bir anne olacaksın... ☺️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Humeyracim cok tesekkur ederim :)
      Amin insallah
      Sevgilerimle :)

      Delete
  12. Ben de sizin yaziniza bayildim ama simdi. Ne guzelliklerin annesiymissiniz zaten simdi onlara kardes geliyor. :) Bulantilara hemen ebe onerimi yapayim. Bedenin toksin ihtiyaci atmak icin gebelikte kullanabilecegi yontem kusmaktir. Bol bol su icer, cay kahve tuketimini azaltirsaniz hattaaaa bitirirseniz kusmalar da gider. Beden dengesini bulur. Bitki cayi iceyim derseniz onlar da cok masum degiller. Hepsi diuretik ve su kaybettirirler. Gunde bir fincani gecmemeniz ikinizin de faydasina olur. Yine cok konustum. :)) coook sevgiler...

    ReplyDelete
  13. Ben de sizin yaziniza bayildim ama simdi. Ne guzelliklerin annesiymissiniz zaten simdi onlara kardes geliyor. :) Bulantilara hemen ebe onerimi yapayim. Bedenin toksin ihtiyaci atmak icin gebelikte kullanabilecegi yontem kusmaktir. Bol bol su icer, cay kahve tuketimini azaltirsaniz hattaaaa bitirirseniz kusmalar da gider. Beden dengesini bulur. Bitki cayi iceyim derseniz onlar da cok masum degiller. Hepsi diuretik ve su kaybettirirler. Gunde bir fincani gecmemeniz ikinizin de faydasina olur. Yine cok konustum. :)) coook sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serap Hanim sizi benim blogumda gormek ne kadar guzel :)) cok tesekkur ederim evet yaramazlara kardes geliyor :)
      Aslinda kahve sifir artik hayatimda ama bazen yesil cay iciyorum ve 1 bardagi geciyor. Onerilerinizi kesinlikle dikjate alicam :) Lutfen cok konusun ^^
      Sevgiler benden :))

      Delete
  14. Aner, ne olur daha sık yaz. Bebeğe çoooook sevindim! Güle güle büyütün, keyfini çıkar her anın, maşallah!! Kısa zaman sonra tekrar Hollanda'ya taşınacağım, bir biçimde görüşmek üzere. :)

    ReplyDelete
  15. Anercim o güzel haberi alip cok heyecanlandim ama o an yazamamistim! Sen bir post daha yollamissin! Tebrik ediyorum seni,esinide tabii,zaten istiyordun,süper olmus bebegin gelisi,Allah yardimciniz olsun bu kadar can dostlariyla berbaer,cok sevdiginizi bilsemde kolay degil,ama bir yardimci tutarsiniz belki, önemli olan saglikli olmasi,ne zaman dogum,hangi burca denk geliyor? Ay ne tatli yaa,bebekleri cok severim ben,herseyin yolunda gitmesine cok sevindim,görüsmek üzere insallah canim,sevgiler hepinize...

    ReplyDelete
  16. Hayırlı olsunbir anne olarak çok sevindim.

    ReplyDelete
  17. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    S4FD3

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)