deneme

deneme

Tuesday 30 June 2015

Hollanda Festivaller Cenneti





(=^.^=) Guzel bir Sali sabahindan tum guzel insanlara selam olsun (=^.^=)


      Hollanda'nin, ozellikle yaz aylarinda festivaller cenneti oldugunu daha onceki yazilarimda bahsetmistim (bahsetmediysem simdi bahsediyorum :D)  

Yaz aylari boyunca hemen hemen her hafta farkli sehirlerde, her tarza uygun festivaller olur. Mesela cok guzel partiler esliginde insanlarin birbirlerine renk balonlari firlatip, deli gibi dans edip eglendigi, herkesin ustunun basini rengarenk  boyalarla kaplandigi Hintlilerin renk festivali ya da cicek festivali ya da efendime soyliim her yaz oldugu gibi bu yazda tum dunyadan yarismacilarin katilacagi Nijmegen sehrinde olacak olan Vierdaagse bunlardan sadece bir kacidir. Vierdaagse'den zamani geldiginde bol fotograflarla bahsediciim, bana gore gorulmeye deger festivallerden bir tanesidir. Fakat gelin bugun sizlere, bu haftasonu gittigim yiyecek festivalinden bahsedeyim.




    Arastirmaci kimligimi kullanarak, sirf sizin icin gittigim (kesinlikle hamile oldugumdan ve oradaki yiyeceklerin guzelligini dusundukce agzimin suyunun aktigindan falan gitmedim, inanin :D) kucuk bir festivalden bahsedeyim. Evet bu haftasonu Food Truck Festival - TREK" deydim..




 Food Truck Festivali, dedigim gibi bir yiyecek festivali. Fakat normal yiyecek festivallerinden farki, yiyeceklerin servis edildigi, hazirlandigi yerlerin farkli farkli (cogu orjinal veya nostaljik) kamyon/karavan/kamyonetlerden olusmasidir.




 Nijmegen' in guzel parklarindan biri olan Hunner parkinda kurulan festivale ulkenin ve Avrupa'nin farkli yerlerinden farkli kamyonlarla farkli yiyecekler gelmis. Mesela bi kamyonda cekirge kizartmasi vardi ( denemedim merak etmeyin, bebis boceklerle icerde tanismasin. Ne de olsa cikinca  bahcede, parkta oynarken cok hasir nesir olacak ) 

     Gel haaaanim geeeeel, cubukta cekirgeye geeeeel, derya kuzusu bunlaaar !!!



Insanlarin cimlerde guneslenip, sohbet ettigi ve etraftan guzel yemek kokularinin yukseldigi festivalde, yiyeceklerin yani sira podyumda farkli gruplarin canli muzik performanslari da vardi.



  Ayrica bir de DJ' imiz vardi. Mesela asagida gordugunuz tiraktor bir DJ kabini ve DJin elinde gordugunuz  nostaljik kirmizi ahize ise DJ' in kulakligiydi. Ayrica parcalar cdlerden degil  eski plaklardan caliniyordu. Muzikler kesinlikle dinlenmeye degerdi.




 Mesela bu karavan, Amerikalilarin unlu karavani ''Airstream'' . Amerika'da cok meshurdur ve genellikle roadtriplerde kullanilir. Ayrica disi tamamen parlak metalle kapli oldugu icin diger karavanlardan farkli bir goruntusu vardir.




                            Bu kamyon Hollanda' nin cok eski itfaiye kamyonu







   Eger sac kesimine ihtiyaciniz varsa berber kamyonu da emrinize amade :)






   Sizler bu yazimin keyfini cikarirken ben; arka bahcemde, taze siktigim portakal suyu esliginde, cocuklarimla Hollanda'da nadir olan asiri sicak bir gunun keyfini cikariciiiim. Diger yazilarimda gorusmek uzere...

Sevgiyle ve mutlu kalin

Tot ziens !!

XOXOXOXO

18 comments :

  1. Benim sevgili arkadaşım da bu nadir sıcağın keyfini çıkarmakta. Beyefendinin çarşamba- perşembe günü plaja gitme planları var. Benim de aklıma siz gelmiştiniz acaba sıcağın tadını nasıl çıkarıyor bebeğiyle birlikte diye. Keyifli olduğunuzu görmek çok güzel :) Şu festivallerden birine gitmeden ölmek istemiyoruuum. Sıcaktan bayıldığımız Türkiye yazından çook çook selamlar :))

    ReplyDelete
  2. Ne kadar güzel. Insanlar eğleniyor dinleniyor.
    Imrenilesi bir yaşam kurmuşlar..
    biz de burada ülkeyi arap Ortadoğu diktatörlüğune dönüşturmeye çalışan siyasi yönetim den kurtulup kurtulamayacigimizin stresini yaşıyoruz.:(

    ReplyDelete
  3. Ülkenin en büyük derdi hava olunca bu hafta geçen haftanın havasını özler oldum. Bebek için tebrik ederim, hamilelik yazılarını paylaşmayacağını söylemişsin ama belki Hollanda'daki doğum ve hamilelik sistemi hakkında bilgilerini paylaşırsan faydalı olabilir :)

    ReplyDelete
  4. İyi misin? Yazılarını ve seni özledik, merakla bekliyorum...

    ReplyDelete
  5. Merhabalar.

    1973 yılında Almanya'dan Hollanda'ya geçip, Amsterdam (Den Haag) şehri olmak üzere bir hafta Hollanda'yı gezmiştik. Keukenhof Lale Bahçesini de gezmeyi unutmamıştık. Çok beğenmiştim. Hollanda, Almanya'ya göre, daha çok demokrat ve hoşgörülü bir ülkeydi. En çok da kaldırımlarında yürürken, hemen kaldırım tarafına cephe giriş katı evlerinde akşam olmasına rağmen perdeleri kapalı bir ev görememiştim. Hollanda'nın seralarda ve bahçelerde yetiştirdiği sebzeleri bizler Almanya'da tüketiyorduk. Domates ve salatalık Hollanda'dan gelirdi, tabi kaşar da dahil.

    Çok güzel bir paylaşımdı. En azından bana tekrar Hollanda'yı hatırlattı ve orada yaşadıklarımı yeniden yaşamama sebep oldu. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  6. Bir kaç soru sormak istiyorum e mail adresinizi alabillir miyim?

    ReplyDelete
  7. Merhaba... Bloğunu az önce keşfettim. Hollanda görmeyi en cok istediğim ülkelerden biri. Bu yüzden cok ilgimi çekti. Hemen takibe aldım. Haftasonu oturup okuyabildiğim kadar post okuyacağım. Görüşmek üzere..

    ReplyDelete
  8. Ne hoş bir gün daim olsun mutluluğun Sevgili Aner ��

    ReplyDelete
  9. merhabaa. blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunu takipteyim. benim blogumada beklerim. sevgilerr.
    http://setenayileguzellik.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  10. Merhaba :) Hollanda ile alakali yazdigin yazilarin neredeyse tamamini okudum ve cok guzel anlattigi dusunuyorum. Yaz tatilinde erasmus programiyla hollanda da staj yapmayi dusunuyorum bu konuda bazi sorularim var eger bana yardimci olabilirsen sevinirim. Mail adresini bulamadigim icin kendiminkini yazdim bana geri donus yapabilirsen sevinirimm :) ilknurkasalarr@hotmail.com

    ReplyDelete
  11. guzel paylasımlar cok hos bende beklerım banada buyrun gultasarım.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
    Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
    kadinmoda4.blogspot.com
    Teşekkürler.

    ReplyDelete
  13. Merhaba ben 17 yaşındayım annem geçen sene yeşil pasaport almaya hak kazandı ve aynı zamanda oğlu olarak ben de..
    Pasaportumuzu aldıktan kısa bir süre sonra hollanda maastrichte gittik akrabalarımızın yanına sorum şu seneye reşit olucam ve reşit olduğumda pasaportumun geçerliliğini kaybedeceğini söylediler.
    Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? Sizin de yeşil pasaport sahibi olduğunuzu okudum bir yazınızda bu yüzden belki bilirsiniz diye sormak istedim eğer yeşil pasaportum geçerliliğini kaybedecekse son bi kere hollanda topraklarına ayak basmak istiyorum :) cennetin yeryüzündeki hali resmen ya.

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Anneyim iyiyim mesgulum :) kizim 3 aylik oldu ve tum zamanimi aliyor, alismaya calisiyorum. Cok mutlu oldum mesajini gorunce sen nasilsin?

      Delete
    2. ne güzel sevindim her şey yolunda. bir yazı yazıp anlatsanaa yaaa. iyiyim hep yazıyom işte yaaa. kitaplarım çıktı bir deee :)

      Delete
  15. www.aysemelektasarim.com tesettür abiye

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)