deneme

deneme

Monday 12 January 2015

Merhaba




Herkese yeniden kocamaaaan bir merhaba;


Ah ne zormus tekrardan baslamasi..
Insan ne diyecegini, nasil soze girecegini bilmiyor. 
Bloga ilk yazimi yazarken hissettiklerimi hissediyorum su anda. Biraz  cekingen, bolca da heyecanli...


Cok uzun zaman oldu bilgisayarin basina yazi yazmak icin gecmeyeli. Oncelikle  hepinize ayri ayri sonsuz tesekkurlerimi iletmek istiyorum. Inanin bu kadar sevildigimi, ozlendigimi bilmiyordum. Sizlerden o kadar cok mail geldi ki duygulanmamak elde degil. Her birinize o guzel ozlem mesajlariniz, benim icin iyi dilekleriniz, dualariniz ve sabriniz icin ne kadar tesekkur etsem azdir . Bazilariniza cevap veremedim. O yuzden ozur dilerim. Fakat her maili ve bloga gelen her yorumu tek tek okudum. Benim icin anlami cok buyuk. Sevilmek, ozlenmek ne kadar guzel bir duygu  (=^.^=)



Ben bu kadar zamanda neler yaptim ? 

Oncelikle iyilestim yuppiiiii !! Sanirim bu en buyuk degisiklikti. Temmuzdan beri neler yasadigimi bir ben bir Allah biliyor. Fakat su an cok sukur iyiyim. Allah hicbirimizi sagligimizla sinamasin.


Yeni evimize sonunda tasindik. Taklalar atip, yuvarlanmak istiyorum. 1 yildir bu ani bekliyorduk. Hep son anda, bir aksilik cikip kontratimiz iptal ediliyordu. Bir satin almak istedigimiz evin sahibi evi satmaktan vazgecti, digeri bankadan izin alamadi, bir digerinin esi hastalandi. Artik esimle aramizda espri yapmaya baslamistik. Hangi eve baksak aile fertleri ya hastalaniyor, yada finansal problem yasiyorlar, lanetliyiz biz diye.. Bu arada esim surekli goreve gitmek zorunda kaldigi icin tabiki ev aramalarimiz uzun suruyordu. Sonrasinda da ben hastalandim, ev isini tamamen rafa kaldirdik. Taa ki gercek evimizi bulana kadar :)) Hersey istedigimiz gibi gitti ve sonunda 2 hafta once bu eve tasindik. Hala yapmamiz gereken bir suru sey var. Mesela 3.katin tamami ve 2.kattaki iki oda da bombos. Iki kisi oldugumuz icin o odalara ihtiyacimiz yok. Nasil degerlendirecegimize karar veremedigimiz icin su anda kapilari kapali duruyor :) Ama umrumda degil, eve tasindik ya gerisi gelir. Zaten ev kendi uguruyla geldi. Eski sahipleri arka bahcedeki havuzda baliklarini birakip gittiler. Evle birlikte 7 tane de baligimiz oldu.Onlara isim bulmam gerekiyor. Onerilere acigim :))
Su an icin isimleri balik 1, balik 2..., balik 7 Ben olsam mutlu olmazdim ismimden. O yuzden en kisa zamanda onlara isim bulmaliyim...



 Su sagdaki sisman olan sanirim hamile. Degilse eger bence yediklerine dikkat etmeli. Cunku gobegi kafasindan buyuk :)



 Aksam olmus di ri rit di ri rit, penceremde di ri rit di ri rit bir masum mor menekse agliyormu ne ? Arka bahcemizdeki menekse soguga inat, dim dik ayakta..





Ev haricindeki en buyuk degisiklik kopegimi ve iki kedimi, yaklasik 2 bucuk hafta once Hollanda' ya getirdim. Sonunda onlarda Hollandali oldular. Hallerine bakilirsa simdiden alistilar bile.
 Juju, yaramazliktan arta kalan zamanlarini genelde koltugun tepesinde veya konsolun uzerinde bana laf yetistirmekle geciriyor. Juju dilinde '' vaaaaa '' her anlama geliyor. Mutfaktaki vaa acikma, yaramazlik yaparken totosuna saplak yedigindeki vaaa ama neden, kucagimda yatarkenki vaaa ise sev beni demek oluyor :)


 Mesela burda ''benimle ilgilen, kucagina al beni, kulagimdan op beni gidiklaniiiiiim'' vaaa si (ay o sarki nerden geldi aklima durduk yere, gitmez simdi. Tum gun kulagimdan op beni der dururum)



Pati ordekleri kovalamaktan, etrafi isaretleyip alan belirlemekten arta kalan zamanlarinda



 pencereden mahalleyi gozetleyip, bilimum gecen herkese havlayarak ''buranin sahibi benim, artik Pati geldi Hollandalilar ayaginizi denk alin'' diyor. Mahallemizin asayisi Pati'den sorulur.



Aaa bi de ondan arta kalan zamanlarinda da koltukta horul horul  uyuyor..

Mia ise gunduzleri hemen hemen tum zamanini pencere onunde disariyi izleyerek (ah o kuslar yokmu o kuslar, onlari bi yakalasak cok guzel olcak ama annemiz disariya cikmamiza izin vermiyor, neymis efendim daha cok yenimisiz de , sogukta usurmusuzde..) aksamlari eski bir ayakkabi kutusunun icinde (simdilerde en sevdigi mekani) geceleride esimle benim aramda yorganin icinde geciriyor :)



Sanirim simdilik yazacaklarim bu kadar. Hepinizi cok seviyorum. Umarim hersey dilediginiz gibidir.
Su soguk havalarda sicacik caylariniz, yumusacik kekleriniz olsun.

Opuldunuz cok cok 
XOXOXO 



47 comments :

  1. Damağımda nefis bir tat bıraktı yazın:) kocaman gülümsetti içimi ısıttı!
    kedinin kendini ifade eden vaaavca açıklamalarına ayrı, bakışlarına ayrı bayıldım:)
    bide eviniz hayırlı uğurlu olsun.. katların boş olması önemli mi huzurunuz sağlınız yerinde olsun bide keyfiniz ohh mis..
    balıkların adını sormuştun dimi biri turunç olsunmu?:)
    sevgilerimle,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim :))) ahh onun vaavlari bazen bas agritabilio ama yinede pek bi sirindir kendileri :) cok dogru diyosun huzur ve saglik olsunda isterse tum katlar bos olsun. Tamam sari en buyuk balik Turunc olsun :))
      Sevgiler en kocamanindan :*

      Delete
  2. merhaba Aner :)
    tekrar hoş geldin, büyük geçmiş olsun ve yeni eviniz hayırlı olsun size şans getirsin inşallah :)
    sen yokken ara ara girdim baktım eski yazılara tekrar dönmene çok sevindik Hollanda'dan canlı yayına devam :)
    Sevgiler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazelcim merhaba :)
      Hosbuldum, cok cok tesekkur ederim. Dun blogunu biraz okuma firsatim oldu. Bebisiniz hayirli olsun. Ne zaman dogum yapacaksin ? Simdidn Allah anneli babali sevgiyle buyutsun :))
      Sevgilerimle :* :*

      Delete
  3. ohh içim rahatladı geldiniz de :) geçmiş olsun, eviniz hayırlı olsun, herşey çok güzel olsun :) sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deniz cok teskkur ederim :)) Guzel dileklerin icin coook tesekkurler. Hersey hepimiz icin super olsun :D
      sevgilerimle ^^

      Delete
  4. Hoş geldin, nasıl özledik bir bilsen!
    Ciddi meraklar içindeydim, postu görür-görmez havaya zıplayabilecek kadar sevindim. Yeni evinize, bahçenize bayıldım. Allah, uzun uzun sağlıklı güzel günlerde oturmayı nasip etsin. :))
    Sevgiler Kocamanından...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ersinnn ! Hosbuldum cook :))
      Cok ozlemisim yorumunu gormek iyi geldi. E artik evide bahceyide gormeye gelirsin :) hem mobilyasiz bir suru oda var onlarin dekorasyonuna kim yardim etck ;)
      Bendende en kocamanindan sevgiler :)

      Delete
  5. Hoşgeldin, ve yeniden sağlıklı olarak gelmene çok sevindim. Yeni eviniz size uğurlu gelsin ve yaşadığınız tüm olumsuz şeyler geride kalsın sizin için :)
    Ankara soğuğundan Hollanda soğuğuna selamlar :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hosbuldum, coook tesekkur ederim :))
      Aminn diyorum. 2015 hepimiz icin en guzel yil olsun. Seninde, sevdiklerininde, hepimizinde kotu gunleri 2014te son bulmus olsun :D
      Hollanda sogugundan da cook selamlar :))

      Delete
  6. ah !.. çok sevindim yayınını görünce hele iyileştim diye yazmana çok çok çok sevindim. hep iyi ol hep mutlu ol canım benim. çok sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ocecim merhaba :) Cok mutluyum dondugum, hala unutulmadiim, ayni arkadaslarimdan yorumlari tekrardan gordugum icin :)
      Sende hep iyi, kutlu, huzurlu ol kalbi guzel insan :)
      Sevgilerimle

      Delete
  7. Çok sevindim:) hoşgeldin iyileşeceğini biliyordum maşallah:) kedin, köpeğine de kavuşmuşsun ne güzel:) manzaralar harika böyle güzel bir yerde insan istese de hasta olmaz diyorum:) Keşke ben de öyle bir yerde otursam darısı başıma diyeyim:)
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok hosbuldum, cok tesekkur ederim:)
      Evt sonunda cocuklarima kavustum. Ayy daha daha guzel evler, manzaralar, sizin olsun :) Mutlaka beklerim manzaranin tadini kahve esliginde sohbet ederek cikaralim:))
      Sevgilerimle

      Delete
  8. tekrar çok geçmiş olsun ve yeni evin hayırlar getirsin inşallah..:))

    ReplyDelete
  9. Merhaba .Öncelikler geçmişler olsun .Uzun zamandır ben de yoktum buralarda, yeni yeni ısınma turları atıyorum.Bu arada yeni evin hayırlı olsun , manzarasına bayıldım. Güzel günlerde yaşayın evinizde.

    ReplyDelete
  10. Hoşgeldin ve gecmis olsun iyi olmana yazmaya başlamana sevindim:)
    Pınar

    ReplyDelete
  11. Çok çok geçmiş olsun, ne güzel yazı olmuş. Yeni evinizde sağlıkla, mutlulukla, keyifle, aşkla yaşayın inşallah. :) Sevgiler. :)

    ReplyDelete
  12. Canimmm hosgeldiiinnn cok sevindim iyi olamana.Hatta gecen gun aklima geldin hatta ne yapiyor acaba geri donermi blog yazmaya diye dusundum.Seni tanimak cok guzel iyilestigini bilmek cok daha guzel.İyiki geri dondun yepyeni yazilarini eksik etme emi. Heyecanla yeni yeni yazilarini bekliyor olacagim.Yazdigindada keyifle okuyacagim.Yeni evinde mutlu huzurlu ve de en onemlisi saglikli gunler gecirmeni diliyorum :-). Tu. Guzellikler seninle olsun:-)

    ReplyDelete
  13. Hoşgeldiniz. Yazınız görünce okumadan geçemedim.Geçmiş olsun. Yeni eviniz hayırlı olsun. Yeni ev sakinlerine de hoş gelmişler diyorum. Şişman olan için ben hayat ismini öneriyorum. İçinde her şey var. Ama biz güzellikleri alalım diyorum.Sevgiyle kalın.

    ReplyDelete
  14. Postunu iki hafta evvel okusaydik hemen damlardik size ama maalesef gec geldi:)) Saka bir yana cok ama cok sevindim iyi olmana,moralinde yerine gelmis,süper yazmissin,cok tatli olmus,bayildimm ! Simdi onlar yerlerinide yadirgarlar ama alismis görünüyorlar,cok tatli hepsi yaa! Öp onlari bizim icinde okey! benimkiler görse yine basimin etini yerler,suan ev kücük ancak tasininca bir köpek yada kedi alabiliriz cünkü,ha bu arada bu muhtesem oldugunu tahmin ettigim yeni yuvaniz hayirli ve ugurlu olsun,güle güle mutlu günlerde oturun daima,Hollanda evleri beni bitiriyor oraya tasinasim bile var o kadar!Bizde yilbasi öncesi Haarlem e gidip geldik kisa,ama yine gelicez daha sonra,kismetse...Yine yaz Anercim ve de bu yeni ev sahiplerinden de bol bol fotograf istiyoruz mümkünse tabi,konussunlar,anlatsinlar bize Hollanda yi sevmislermi, Türkiye mi Hollanda mi! Sor bakalim ne diyecekler,bu arada baliklarin birine tombis diyebiliriz rahatlikla,digerlerine ise,nemo olabilir mesela,aklima geldikce yazayim bari,ilginc olsun isimleri bence:)) Cok öptüm,ne cok yazdim yaww!

    ReplyDelete
  15. yeni evin hayırlı uğurlu olsunn ....Dierim ev sakinlerini de en yakın zamanda dışarıya salarsın :/
    Hallerinden mutlu görünüyorlar...İyi bir annleri olmalı hıh ;)
    hoşçabay

    ReplyDelete
  16. Hoşgelmişsin ki!
    Yeni yıl mutlu haberler getirmiş size, daha çok pek çok mutluluklar getirsin diyeyim :)
    Yeni eviniz hayırlı olsun, musmutlu anılarınız biriksin içinde inşallah.
    Balıklar yedi tane olunca yedi cücelerin isimleri geldi aklıma, yaratıcılıkta da sınır tanımıyorum! :))
    Evdeki minnoşları da kocaman öper kaçarım!

    ReplyDelete
  17. Merhabaaaa.. Hoşgeldin.. sesini duymak ne güzel.. :)
    çok güzel haberlerle döndün.. iyi ki döndün. iyileşmiş olman çok güzel bir haber..
    yeni eviniz de hayırlı olsun...
    balıklardan en sevimli olanına "şirin" ismini öneriyorum. :)

    ReplyDelete
  18. Anerciimmm!!
    Hoş geldinnnnn iyileşmene inanılmaz sevindim!
    Yeni evin heyecanın bebişlerin inanılmaz tatlı ve güzel!
    Yeni yıl sana kocaman mutluluklar getirsinn.. Ve de SAĞLIK tabi kiii..
    Dikkat et kendine meraklandırma bizleri tekrar!
    Sevgiler,

    ReplyDelete
  19. Yeniden hoşgeldin. Çok mutlu oldum sağlıkla güzelliklerle bloga dönüş yapmana. Hayat tuhaf, bir anda karşımıza kötü sürprizler de çıkartabiliyor ama kimi zaman hiç tahmin etmediğimiz nedenler kimi zamanda sadece sevgi iyi gelebiliyor tüm hastalıklarımıza. Sana iyi gelen şeylerle yoluna devam etmene çok memnun oldum:) Kedicikler harika, köpüş de pek sevimli o camdan bakan haline bayıldım. Kedilerin konuşmaları çok acayip ve komiktir ama insanın içini mutlulukla dolduran bir şey gerçekten de. Hayvanların iyileştirici gücüne onlarla yaşamayı öğrendikten sonra inandım ve kendimde nasıl değişiklikler yaptıklarını da gördüm. Göbekli balık da çok şeker ona topik derdim ben sanırım. Bu sıra tombik şeylere hep topik demek geliyor içimden.
    Yeni eviniz de hayırlı olsun, mutluluk getirsin oradaki her an..
    Heyecanla yeni yazılarını bekliyor olacağım.
    Kedişlere köpüşe sevgiler seni de öpüyorum.
    Mutlu kalmaya devam...

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Ben geldigimde sen gitmistin. Yetisemedigim icin üzülmüştüm. Cok surmedi üzüntüm neyseki ve Hosgelmen guzel oldu :) sorularim vardi e onlara da cevap verirsin demi artik? Yeni ev yeni yil hepsi guzel olsun. Bos odalar icin fikrim geldi. Misafir gelmesin mi oraya? Bu fikir seninde aklina gelmis olmali. Yeniden hosgeldin. Allah iyiligini versin

    ReplyDelete
  22. Hangi şehre taşındınız ? :) ya da şehir değiştirdiniz mi? :)

    ReplyDelete
  23. Yha çok sevinçliyim hoşgeldin aramıza tekrar canım anerciğim sen yoksun die bende terketmiştim buraları İnan bende yeniden döndüm allahıma çok şükür sağlığına kavuşmuşsun birdaha yaşatmasın allahım. Yine kocaman bir gülümsemeyle okudum yazını çok mutlu oldum her bir karesine :) bu arada adım değişti ama eski cilginkizinceyizi yeni englishhomedacalisankiz oldum tekrar bloğuma beklerim inşallah herşey gönlünce olur çok çok öptüm :*

    ReplyDelete
  24. Hoşgeldin Aner :) Kedilerini ve köpeciğini yanına almana çok sevindim, mutlu huzurlu bir ömür dilerim.

    ReplyDelete
  25. hollanda'ya taşınma hayalleriyle meşgul olduğumdan beri takip ediyordum seni sessiz sedasız, iyileşmenle bu sessizliği bozup çok sevindiğimi söylemem gerekti.. Demek ki insan sadece yazılarıyla ısındığı biri için böyle endişelenebiliyormuş.. yeni evinde sağlıklı mutlu bir hayatın olur umarım..

    ReplyDelete
  26. Tekrar hoşgeldin sevgili Aner :)
    Öncelikle çok geçmiş olsun Allah daha kötü günler göstermesin.
    Huzur eksik olmasın bundan sonra yuvanızda yeni evinizide kutlarım en güzel anılarınız geçsin orada.Mutluluklar :)

    ReplyDelete
  27. Hoşgeldiin :) Ve çokça geçmiş olsun. 2014 sağlık yönünden çok kişiyi etkiledi, yeni yılda hepsini unuturuz umarım.
    Yeni eviniz bol bereketli ve huzurlu olsun. Patigillerinle kavuşmana da çok sevindim, gayet keyifli görünüyorlar <3

    ReplyDelete
  28. Hoş geldin sevgili Aner, iyileşmenize çok sevindim. 😇💐

    ReplyDelete
  29. Merhaba , ne hoş bir bloğunuz varmış , yeni keşfettim. Takipteyim artık :) Benim bloğuma da beklerim. Sevgiler :)

    ReplyDelete
  30. seni tekrar görmek yazılarını okumak ve güzel haberlerini almak bi harika.ama yine uzun bir ara vermişsin sevgili aner.yeni yazılarını sevimli dostlarınla ilgili hikayelerini bekliyorum.sevgiler..

    ReplyDelete
  31. Sevgili Aner ,seni ,saglik durumunu cok merak ediyorum.lutfen bizi bilgilendir.Cok uzun ara verdin.Insallah iyisindir.Allah yardimcin olsun guzel insan.....

    ReplyDelete
  32. Aner merhaba.. çok özlettin kendini. merak ediyoruz seni. bir haber , mesaj bırakırsan sevindirirsin..Seni seviyoruz..
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  33. MErhaba,
    Öncelikle hoşgeldiniz:) Büyük geçmiş olsun.. Ev işin uzun zaman beklemişsiniz ama sonunda değmiş, güle güle oturun, hem artık evde sevdikleriniz de sizinle beraber. Sevgiler..

    ReplyDelete
  34. Ben blogunu yeni gordum ve yazilarin gercekten guzel evin hayirli olsun.

    ReplyDelete
  35. Aner nerelerdesiniz, nasılsınız? Kardeşiniz de kapamış blog, instagram hepsini. Bir ses verin lütfen. nşallah iyi olduğunuzu umuyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar. Sordugunuz merak ettiginiz unutmadiginiz icin cok tesekkur ederim. Blogumu cok aksattim biliyorum fakat sagligim gayet yerinde cok sukur. Aslinda bende bu aralar bir yazi hazirlamayi dusunuyordum fakat nedense elim bi turlu pcye varmiyor :/ Sanirim insan uzun sure ara verince yazmaya soguyor..
      Kardesim blogunu merakli bir is arkadasinin bulmasi sonucu kapatti, tanidigi cevrenin blogunu okumasindan hoslanmiyor. Sanirim tekrardan acacak.
      Mutlu kalin :)

      Delete
  36. Aner, iyi olduğunuza çok sevindim. Ben Ramazan dolayısı ile çok net alemi ile haşır neşir olmayaya çalışıyorum. Siz de uzun süredir yoktunuz, bana hemen cevap yazacağınzı tahmin etmedim. Ayrıca aynı akşam Elcin ile instagramda da yazıştık. Bende hiç hoşlanmam yakın çevremden birilerinin blogumu filan okumasından. :) Sizlere de sağlıklı, mutlu günler diliyorum ben de. :)

    ReplyDelete
  37. Kitap çıkarsan yeridir 😍

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  39. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)