deneme

deneme

Thursday 3 July 2014

Beldert Beach






(=^.^=) Guzel Bir Gunden Herkese Kocamaan Selamlar (=^.^=)



 Havanin 30 lara vurmasiyla (ki burasi icin bu pek te normal degildir) bizde kendimizi her insanoglu gibi plajlara attik...

                                                                       ****

Havanin gunesli olmasi, kuslarin bicir bicir otmesi, yollarda taze meyve satan saticilaridan durup taze meyve almamiz ve sonra onlari afiyetle yememiz, eee bi de tum gun yuzmemiz bizi ayri bi mutlu etti.

                                                         ****

Sabah kahvalti bile yapmadan , ''aman canim ne de olsa yolda meyve saticilari var gecistiririz bu sabahi'' diye dusundugumuzden evden alelacele firladik. Cunku bu, bu senenin ilk acik hava yuzmesiydi... 
                             Yani sezonu acma zamani gelmisti...


                                                         ****

Yaklasik 30 dakika arabayla gittikten sonra gormek istedigimiz tabelayla karsilastik:  "WELKOM OP BELDERT BEACH'' 


                                                         ****
Belder Beach; Zoelen Sehrindeki Beldert Golu'nun plajidir. Aslinda  bir degisiklik yapip size video cekmek istedim. Hem buranin ambiyansini fotograflardan daha guzel gosterir, hem de degisiklik olur diye dusunmustum. Soyle gezi programlarindaki gibi insanlari, ormani, etrafi gosterirken de guzel, hareketli bir muzik koyacaktim.. ''ooooh Aner'le Dunya Turu Programina hosgeldiniz sevgili seyirciler'' edasinda olacakti.. Tabiki bu dusunduklerimin hepsi kafamin icindeyken daha guzellerdi . Esimle video cekmekteki ustun basarimizdan dolayi pekte hos bir sonuc cikmadi ortaya :) 

-Basladin mi ?
 -oooh basladim bile coktan, ne zamandir seni cekiyorum...
 - E soylesene bende elmami saklayayim arkama, bi saattir elma yiyorum
-Tamam basladim 1-2-3. Dur dur olmadi, gunesten goremiyorum hicbisey

*
*
*

-Gobegim gozukuyo mu ? Gobegimi cekme !
-Hangi gobegin ?
-Ya kac tane gobegim var? Gosterme gobegimi !
-Bebegim senin gobegin yok ki. Hem ben gobegini cekmiyorum , seni cekiyorum
-Kamerayi hep asagiya dogru tutuyosun ama, goruyorum
-E senin boyun kisa ben napiim?

*
*
*

-Iste bu tarafta da dagcilikla ilgilenenlerin sevecekleri bir aktivite ''tirmanma duvari'' var. Tirmanma duvari!, tirmanma duvari diyorum.. ya o tarafta neyi cekiyorsun, tirmanma duvarini gostersene.
-Pardon dalmisim, cok sikildim da.. artik yuzebilir miyiz? :) 


Sanirim orneklerle yeterince aciklayici olabilmisimdir.  O yuzden fotograflarla idare edin bu seferlik bi dahakine ogrenicez su video cekme, kesme, montaj isini :)



Gelelim Beldert Beach'e. Buranin en guzel taraflarindan bir tanesi sadece kisi basi 5 euro ucret verip iceriye giriyorsunuz. Hicbir otopark ucreti odemiyorsunuz. Normalde Hollanda'da gideceginiz cogu yerde otopark ucreti odemek zorundasiniz. Plajda bulunan oyun alanlarini, voleybol sahasini, cimleri, ormandaki aktiviteleri ve su aletlerini ucretsiz istediginiz kadar kullanabiliyorsunuz. Bir nevi aqua park gorevide goruyor. Esimle cocuklar gibi saatlerce oynadik. Ve oyle sadece 1-2 alet koymamislar. Bir suru kaydirak, trambolin, tahterevalli vb sisme su oyuncaklari var.









 Tirmanmayi sevenlerdenseniz tirmanma kulesi de tam size gore. Ilk fotografta gorebiliyormusunuz bilmiyorum ama havada uzunca bir ip var. Bu ip plajin diger tarafindaki ormanlik alana gidiyor. Tirmandiktan sonra buradan karsidaki ormana kadar kayabilirsiniz.




Eger cimlerde oturmak isterseniz istediginiz bir agacin altini secin. Ya da ''ben sezlonglarda oturmak istiyorum sekerim, totisimi cime koyamam '' derseniz de , cuzi bir ucretlegun boyu sezlonglara sahip olabilirsiniz.



Ayrica Plajin ozel bir bolumu de var: "Wipe Out"
Wipeout bolumunde, programda izledigimiz tum aletler bulunuyor. Buraya randevu alarak ve ucretle girebiliyorsunuz. Fakat Wipeout keyfini birebir yasamak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. Biz oradayken bir grup yarisiyordu. Izlemesi bile zevkli  :)






Son olarakta Beldert Beach'te yapabileceginiz en eglenceli aktiviteyi soyleyeyim. BBQ ! Bunun nesi bu kadar eglenceli demeyin. BBQ'nun kendisi degil, buradaki yapilis sekli cok eglenceli. Turkiye'de var mi bilmiyorum, varsa da ben karsilasmadim. BBQ donutlar golun uzerinde yuzen kucuk botlar, yarim gunluk olarak kiralaniyorlar. Yarim gunluk ucretleri 195Euro ve maksimum 10 kisiye kadar kapasitesi var. Sevdiklerinizi ve mangallik malzemenizi aliyorsunuz, BBQ donuta biniyorsunuz ve manzaranin, sessizligin, farkli bir mangal keyfi yasamanin tadina variyorsunuz. Yalniz gitmeden randevu almaniz gerekiyor benden soylemesi :)


 Bu bizim burada minik gozuken ama gercekte o kadar da minik olmayan bbq-donutumuz. Botun ortasinda yemek yiyebileceginiz yuvarlak bir masa var. Fotografta gordugunuz gibi de donutun bir tarafinda da yerlestirilmis bbqmuz var. Merak etmeyin dusme, yanma tehlikesi yok :)

           Bu da bbqdonutlarin ve Beldert BEach'in tepeden gorunumu





Boyle bir gunbatimina kim hayir diyebilir ki ? :)


(Bu aralar yine blogumu bosladim biliyorum. Hepinizden ozur diliyorum. Cok cok yogun olmasam yapmazdim.. En kisa zamanda telafi edicem soz :D )




21 comments :

  1. Off of ben bu parka bayıldım, herşey şahane görünüyor, benim kızlar wipeouta kesin girmek isterlerdi, tırmanda duvarına da, sonra tepeye kadar tırmanıp ipten de kaymak isterlerdi, yok yok o donutun içinde keyf etmek te isterlerdi ay evet hepsinden isterlerdi, e bende geri kalmazdım onlardan:))) haha video çekim çabalarınıza da geçen diyaloglara da ayrıca koptum:)) çok tatlısınız...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) wipeouta bende gitmek istedim ama kaydiraktan firsat bulamadim :)
      E tabi geri kalmayalim, neyimiz eksik dimi.. gelin hemen bu haftasonu gidelim :))
      Cok tesekkur ederim, bir diger videolar umarim daha iyi olur :D

      Delete
    2. nazik davetine çok teşekkürler kimbilir belli mi olur belki birgün Ankara'dan kalkıp gelebiliriz..

      Delete
    3. Her zaman beklerim :)))

      Delete
  2. Nasıl güzel eğlenmişsiniz konuşmalar çok tatlı ama aksine videoya ne güzel renk katardı aşkınız :))
    Yalnız fotpğraflarda bir harika herkesin gitmek isteyeceği bir yer.
    Birde "wipeout" hep tvlerde görürdüm birinin ağzından anlatımını okumak güzel oldu.
    Hep böyle mutlu kalın :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belki bir sonraki video denememizi yayinlarim :) Cok tesekkur ederim canim benim. Sende hep mutlu, huzurlu kal. Tum sevdiklerin, dilediklerin yaninda olsun :)
      Sevgilerimle

      Delete
  3. Aner inanamıyorum :) çok keyifli nasıl özendim ben şimdi buraya hepsi ayrı ayrı çok güzel. Yalnız diyaloglar harika orayı geçtim de sen BBQ botunda mangal diyince içimden ilk acaba yanmaz mı bu bot sonra cumburlop diye inmeyelim suya diye geçirdim. Sen merak etmeyin yanmaz diyince beni bir kahkaha aldı... :) Resmen içimi okudun.

    Yorumların çok şeker...
    Orada da yazdım...

    Seve seve çok isterim elimden geldiğince fikir vermeyi.

    Sevgiler görüşmek üzere (buraya da yazıyorum silentrage.e@gmail.com adresinden ulaşabilirsin bana)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ee sen bak yuksek lisans isini dusun burada ben sana soyluyorum simdiden :D hehehe demekki ikimizin akli ayni calisiyor desene . Cunku bende ilk botu gorunce ya bu yanmazmi demistim :)
      Cok sevindim . orda yanlis yazmisim 6 ay degil hafta olacak hehe :D yandin Ersin. Nerden bulastim bu ise diyeceksin :P Saka bir yana cok sevindim gercekten . Cok begeniyorum dusunce tarzini ve stilini :)
      Sevgilerimle

      Delete
  4. off bayıldım amaaa :))
    cidden çok tatlısınız siiiz ;)
    bol bol eğlenceli olmuş :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seymacim cok sirinsin, o senin tatliligin
      cok tesekkur ederim :)
      Sevgilerimle

      Delete
  5. BBQ botunda mangal keyfi ne güzel bir fikir o öyle...Bayıldım! :)

    ReplyDelete
  6. Bence o videoyu kesinlikle koymalısın şimdiden çok merak uyandırdı .Birde orası plaj değil bence lunapark :))) Nasıl bir yer öyle yaa her şey yapılıyor çok hoşmuş :) bayıldım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bencede lunapark demek daha dogru. Daha gosteremedigim bolumleride var. post cok uzun oluyor diye yazmadim o kisimlari :)
      Video isini dusuneyim, esim gobegimi gostermeden cekmeyi becerirse biz bu isi kiviririz :D Ya benim kilo vermem lazim yada esim kamerayi dik tutmayi ogrenmeli :D

      Delete
  7. aner,
    amma özlemişim seni ben,coşkun yanımda yüksek sesle okudum güldük bi sürü:))
    bi de mutlaka birlikte saros'a gidecekmişiz.yani kapıkuleden doğruuu bizeee:)
    tamam mı kanka?
    sevgiler selamlar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guzel kadin bende seni ozledim, hem blogda hem normal hayatta :D Coskun'a da rezil oldum desene, tanismadan bari rezil olmasaydim iyiydi :)))
      Eylul'de siz hala Sarosta olacakmisiniz ? Eger en buyuk asker bizim asker yine goreve gitmezse Eylul'de arabayla gelicez, sizede geliriz :D kokoyu gorurum hem :)

      Delete
    2. optum demeyi unuttum :)
      Kocaman optum hepinizi :*

      Delete
  8. Muhteşem yerler...Umarım bir gün bana nasip oşur buraları görmek...Video denemelerini evde yaptıktan sonra çıkın dışarı hehehee bu kadar stresli olmaz belki...:)))) Sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yurekten diliyorum umarim sende gorursun, gelirsin buralara.. yada gormek istedigin neresi varsa oraya :) Video denemesini evde yapma fikri hic aklima gelmedi. Dur ben bunla ugrasayim :) disarida bide insan utaniyor. yaninda herkes gunesleniyor . sen telefona bakarak, onlarin bilmedigi bi dilde konusuyorsun, alttan esine kas goz hareketleriyle nereyi cekmesi gerektigini soyluyorsun :) bizdeki en buyuk sorun esim turkce bilmiyor fazla e bende turkce konustugumdan o sirada nereyi gosterdigimi anlamiyor kiyamam kendi kendine cekiyor baska taraflari :D

      Delete
  9. Ben ne bu gün batımına ne de o güzelim mekana hayır diyemem. Yazın tüm bloggerlar biraz boşlar bloglarını takma kafana .) Dışarının tadını çıkar. Bu fırsat kaçmaz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aynen oyle Sinemcim, yaz geldi, hava guzel, evde durmak zor blog yazmak daha da zor :))
      Iyilestin mi sen ? nasilsin simdi ?

      Delete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)