deneme

deneme

Tuesday 14 January 2014

Hayallerimdeki Gelinlik






Herkese kucak dolusu sevgiler


Merhaba sevgili seyirciler. Bir onceki  yazimda tam emin olamadigim icin gelinliklerimin fotograflarini gostermemistim. Fakat sizin yorumlarinizi gorunce paylasmak istedim.

Ben, Hollanda ve Turkiye dugunu diye iki dugun planladigimiz icin 2 farkli 
gelinlik almistim. Bunu tuketim cilginligi icin mi yapmistim ?
Tabiki : Hayir

Fakat olaylar oyle gelisti ve sonunda iki farkli gelinligim oldu. Fotograf cekimlerinin ilk gununde ilk gelinligimi, diger gununde ve dugunde ikinci gelinligimi giydim. Sizlere gelinliklerimi  anlatayim :




Turkiye' deki dugunde giydigim gelinligim :






Oncelikle soylemeliyim bu gelinligim hayallerimdeki gelinlikti. O yuzden dugunumde giydim, iyi ki almisim, icime sinmedigi tek bir noktasi dahi yok.

Peki bu gelinligi nasil aldim ?

Dugun icin uzunca bi sure deliler gibi arastirma yapip binlerce gelinlik denedikten sonra bir gelinlik almistim ( o gelinlikten birazdan bahsedicem) 

Kardesime nedime kiyafeti almak icin Kemeraltinin altini ustunu getirirken bir gelinlik magazasinda bu gelinligi arkasindan gordum. Gordugum an kardesime donup '' benim gelinligim var ama bunu sadece bir kez denemek istiyorum'' dedim, o siradada esim de bana '' bu gelinligi dener misin, cok guzelmis'' dedi. Baska bir gelinlik diktirtmistim fakat 100% tam istedigim gibi olmamisti. Esime bosuna masraf yaptirmak istemedigim icin sesimi cikarmamistim ama zaten coktan o, gelinligin icime tam sinmedigini biliyordu. Magazada gelinligi dener denemez almaya karar verdim. Boylece 2 gelinligim oldu ve ikisinide severek giydim. Fakat bu gelinligim favorim, hayallerimdeki gelinlikti..






Gelinligin belden ustu tamamen Fransiz danteli ve tasla kalplidir. Ayrica gelinlik derin sirt dekoltelidir fakat dekoltenin yarisina kadar dantelle kapli oldugu icin daha hos bir goruntu olusturmustur. Arkasi dugmelidir. Prenses modeli  olmasina ragmen, daha da kabarik olmasini istemistim. O yuzden ozel dikimde kabarikligini daha da arttirtmistim. Bundan dolayi oldukca kabarik etekli bir gelinliktir. 




Gelinligimin  en sevdigim tarafi kuyrugudur. Eteginin on tarafi tulden olusmasina ve cok sade olmasina ragmen arka tarafi tamamen yine kat kat Fransiz danteli ve tasla kapli olup 2 metre uzunlugundadir. Kuyrugun arka kismi bu kadar agir olmasina ragmen etek kabarikligindan hicbirsey kaybetmemistir. 




Dans ederken yer yer uzun etegi sayesinde biraz zorlansamda prenses model olusu ve tarlatanin genisligi sayesinde uzerimde gelinligin varligini yoklugunu hissetmemistim. Tum gece coook rahat bi sekilde oynamistim :)




Hollandadaki dugun icin aldigim ve fotograf cekimlerinde giydigim gelinligim:


Bu gelinligim ilk diktirdigim gelinligim. Guvendigim bir moda evine, gogus dekolteli, belden ustu tamamen beyaz inci ve beyaz taslarla suslu, belden asagisi cok kabarik, eteklerinde serpme inciler ve beyaz taslar olan, arka kisminda ise ayri uzun bir kuyrugu bulunan bir gelinlik istemistim.




Gelinligimin hazir oldugunu ogrenip esimle almaya gittigimizde, hayal ettigimden de farkli bir gelinlikle karsilasmistim. Kotu bir gelinlik degildi, bazi yerleri istedigimden de guzel olmustu fakat bir noktaya takilmistim. Gelinligimin ust kismindaki taslar beyaz degil metaldi. Begenmistim fakat icime 100% sindi diyemem. 




Biraz onceki bahsettigim gelinlige asik olana kadar planimiz: bu gelinligi Turkiye' deki dugunde giymek arkasindan moda evine tekrar gidip gelinligin on tarafini kisa kestirip, onu kisa etekli arkasi uzun kuyruklu tamamen farkli bir gelinlik elde edip Hollanda' da bu gelinligi kullanmakti. Dugunume 2 hafta kala baska bir gelinlige asik olacagimi bilemezdim :)




Bu fotografta cok belli olmamis. Fakat  bu gelinligimin arka tarafinda sik bir sekilde serpilmis incilerle suslenmis, uzuuuuuun bir kuyruk vardir. Bu kuyruk sade bir fiyonkla gelinligimin arka tarafina birlestirilmistir.



Bu gelinlikle ilgili en sevdigim noktalardan bir tanesi, derin gogus dekoltesi olmasina ragmen kalibindan dolayi kullanim rahatligidir. Ayrica arkasi capraz iple baglandigi icin  dugunden once verdigim asiri kilolara ragmen bir daha moda evine gitmeye gerek kalmadan  gelinligi uzerime tam oturtmustuk.

 Istedigim kadar kabarik ve istedigim tarzda kuyruga/etege sahip bir gelinliktir.



Iste sevgili seyirciler; bunlar benim gelinliklerimdi. Ikiside bana gore cok guzel. Dugunumde tamamen hayalimdeki gelinligi giyebildigim icin cok mutluyum. Yeni evlenecek tum herkese simdiden bu stresli fakat eglenceli gelinlik secme alisverisinde bol sans diliyorum.

Yeni evlenmis ve dugunuyle ilgili icinde hic uhte kalmamis biri olarak size ileriki postlarimda bana gore en gelinlik seciminin puf noktalarindan bahsedebilirim.




Evli olan herkese evliliklerinde bol kahkaha ve huzur, yeni evleneceklere de bol sans diliyorum :)))

(=^.^=)Kocaman opuldunuz(=^.^=)




34 comments :

  1. Sanırım gelinlik konu olunca bütün kadınlar öyle oluyor :)) Bir seçtiğini diğer bir gün beğenmeme durumları çok güzel olmuş ama canım. Ömür boyu mutluluklar diliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim. Hepimize bir omur boyu mutluluklar :)
      Sevgilerimle :)

      Delete
  2. Ben evleneli 2.5 yıl oldu .Ama düğünden sonra da tam bir yıl daha gelinliklere iç geçire geçire baktım.Ben de gelinliğimi diktirmiştim istediğim gibi oldu aslında ama yine de bazı yerler terzinin acemiliğine gelmişti. Senin gelinlikler gerçekten çok güzeller.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oncelikle esinle bir omur mutluluklar diliyorum . Evet terziye bazen anya diyoruz konya dikiyor sanirim genel terzi sorunu :)

      Delete
  3. Her ikisinede bayıldım ya fıstık gibisin yeminlen :D Dantel detayını bende çok seviyorum kısmetse gelinliğimde öyle detaylar istiyorum iyiki bu postu yayınladın yenilerini de bekliyoruz çok öptüm :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim haticecigim daha guzelleri seninle olsun.
      Umarim hayalindeki gelinligi giyersin. Simdiden bir omur boyu mutluluklar diliyorum size
      XOXO

      Delete
  4. ben 14 yıl önceki halime gittim,değişti mi,hayır hala gelinliklere 4 göz bakarım:)
    sen çok güzel bir gelin olmuşsun,bu arada damadımızı çok tuttum,dile getirmesen de senin duygularını anlayabilmiş.aferin ona:)
    doğrusu en güzeli o günü tebessüm ve mutlulukla anmak
    çok mutlu küçük ve zararsız kavgalı harika bi evliliğiniz olsun
    öpüyorum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayanlar olarak sanirim gelinliklere bakmaktan hic vazgecemicez :)))
      Esim benden anlayislidir kiyamam ona :)
      Dedigin gibi en guzeli dugun gununu mutlulukla anabilmek
      Yine o icten guzel yorumun icin cok tesekkur ederim
      Hepimizin kalbi guzel herkesin evliligi cok mutlu olsun
      Bende opuyorum kocaman sevgiler :)

      Delete
  5. çok çok güzel bir gelin olmuşsun ama sylemeliyimki türkiye de giydiğin gelinliğe bayıldımmmm . o kadar güzel olmuşki çok çok mutlu ol :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim canim cok simardim simdi :))))
      Hepimiz cook mutlu olalim
      :))

      Delete
  6. İnanır mısın bilmem ama eşinle telepati çalışın siz yaa :D Hem en azından sizde kim giyecek kavgası olmuyor model seçerken :P Esprisi bir yana gayet şık durmuşlar üzerinde canım.Gelinliklerin güzelliği zaten ortada ama giyince onu taşıyabilmek de ayrı iş yani :D Hollanda da varmı bilmiyorum ama eskiden gelinlik saklama olayı vardı ya saklansa saklanır bunlarda yani :P Çift düğün hoş fikirmiş cidden.Çaldım...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telepatiye inanirim, ne zanan birini falan dusunsem o kisiden haber alirim yada telefon gelir esimlede bunu profesyonellige dokmek lazim hehe
      Cook tesekkur ederim guzel yorumun icin :) daha guzelleri senin olsun
      Tamam cal cal istedigin kadar cal :))
      Sevgilerimle

      Delete
  7. Ikisi de çok güzel ve sen çok güzel taşımışsın. Düğün Sapanca'da mı oldu :)
    Ömür boyu mutluluklar diliyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cook tesekkur ederim :))
      Hayir dugun Manisada annemin hala yasadigi benimde dogup buyudugum yerde oldu :)
      Sevgilerimle^^

      Delete
  8. Her ikiside çok güzelmiş ama bence sizde çok güzelsiniz.Allah mesut etsin canım Bir ömür mutlu olun İnşAllah.Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guzel yorumunuz ve bu guzel dileginiz icin col tesellur ederim
      Sizede bir omur boyu mutluluk ve huzur dilerim
      Sevgilerimle

      Delete
  9. ikisini de beğendim prenses gibi olmuşsun ^^ gelinlik arayışı çok zor şuan ben de bu telaşın içindeyim :) sen şanslıymışın

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mervecim tesekkur ederim:) ben o telaseleri atlattim darisi senin basina
      Gelinlik arayisi cok mesakatli bir is icine en sinenini alorsin insallah
      Bol sans :)

      Delete
  10. hihi, çok sevdim bu hikayeyi çok sırıttım, eşin sahiden de seni seviyo beli ya, bütün gelinlikleri fotoları sevdim ama o dans fotosunu en çok sevdim. kardeşin herhalde onun elbisesi de pek güzelmiş. ikiniz pisti kaplamışsınız. zaten pek göbek atacak yer kalmamış kimseye. çok tatlııııı.
    :)
    bi de bak sinem, listies de pek seviyo böle şeleri, onun gelinliği de pek hoş, görmediysen bi bak.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim deep :) o dans fotosu ilk dansimizdi benimde favori fotomdur :)
      Sinemin blogunun siki takipcilerindenim zaten :)
      Evet turunculu kardesimdi zaten en fazla oynayan bizdik dugunde :)

      Delete
  11. Son derece güzeel bir gelin olmuşsun, allah nazarlardan saklasın..İkinci gelinlik fotona da bakmak isterim..Sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok cok tesekkur ederim, amin.
      Ikinci gelingiminde fotolari var aslinda fakat gozunuzden kacti sanirim
      Sevgilerimle

      Delete
  12. güzelmiş gerçekten:) Ne güzel şeydir şu gelinlik:)
    Ben çok kolay bulmuştum gelinliğimi:) bulabilecek miyim napıcam diktirsem mi derken, girdiğim ikinci dükkandan aldım çok da beğenerek severek almıştık:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim :)
      sizinkide buyuk sansmis. Hic dertsiz tasasiz olmus :)
      Mutluluklar diliyorum
      Sevgilerimle

      Delete
  13. Merhabalar hosgeldiniz
    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  14. Guzel geline ve esine omur boyu mutluluklar.
    Her iki gelinlikte cok hos..resimleri cok sevdim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim :)
      Tum guzel dilekleriniz katbe kat artsin sizin olsun :)
      Sevgilerimle

      Delete
  15. Masallarda anlatılan o perilerin gerçekleride varmış desene ...
    Gelinlik çok yakışmaktan ziyade yüzünün güzelliği o alımlı halin her iki gelinliğe kat mi kat güzellik katmış.Gülüşün solmasın hiç,gözlerinin parıltısı daim olsun eşinle geçireceğin bir ömür boyu hep özel olsun sizin için, mutluluklar dilerim :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayyy ne kadar guzrl ne kadar simartici bir yorum bu boyle :)
      Cok cok tesekkur ederim kalbini guzelligi yorumlarina yansimis tum dileklerin artsin senin olsun. Hep mutlu ol :))
      Sevgilerimle

      Delete
  16. Mutluluklar dilerim canım :)
    Bir geline en yakışan şey gülmek :)

    ReplyDelete
  17. mutluluklar dilerim harika olmuşsunuz birincisi çok güzel:)

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)