deneme

deneme

Tuesday 28 January 2014

Bu Aralar Ben




                                                 


                                   (=^.^=)Herkese Merhabalar(=^.^=)



      Bildiginiz gibi Turkiye' ye geldim, evimi, ulkemi, akrabalarimi, ailemi, kopeklerimi ve kedilerimi gordum. Benden daha mutlusu yoktur sanirim :) Fakat zaman o kadar hizli akiyor ki neredeyse donme vaktim geldi diyebilirim. Bu sebeple bu aralar blogla fazla ilgilenemiyorum. Onceleri bir yaziyi hazirlamak ve yazmak icin oncesinden uzunca dusunur, arastirir yazardim fakat bi suredir cok spontane yazilar hazirliyorum. Bunun sebeplerinin basinda aklimin cok dolu olmasi geliyor. Peki CSI dizileri izleyip, Horatio' nun, Mac' in Grissom' un suclulari bulmasina yardim etmekten baska neler yapiyorum?






 Agu agu inga minga ... 


 Esimle bebek dusunmeye basladik. Fakat durun simdi degil, yarin degil, hemen degil :) Dusuncemiz 2 yil. Tabiki bu kanun bir degil ama 2 yil sonrasi icin planlarimizin icine bebiste koyduk. Fakat anne baba olma fikri aklimiza dustugunde anladik ki hic hazir degiliz. Ve ben, fikrimi soymemem gerekirse hamile olunca arastirmaya, ogrenmeye, okumaya baslamayi anlamsiz ve stresli buluyorum. Vucudunuz degisiyor, aklinizda binlerce soru.... Hormonlariniz sizi patlamaya hazir bomba yapmis bir de hamilelik hakkinda kitap okumaya basliyorsunuz. Siz hamileligi ogrenmeye calisip, neler yemeniz, bebeginiz icin neler yapmaniz gerektiginizi anlamaya calisirken, zaman akip gider ve bir bakmissiniz bebeginiz kucaginizda, fakat simdi de dogum sonrasini ogrenmeniz gerekiyor:) Bir stres, bir kosusturmaca, her zaman zamanin bir adim gerisinde olursunuz. Boyle bir durum yasamak istemedigim icin, yavas yavas ogrenmeye, arastirmaya basladim. Tabiki annelik, anne olunarak ogrenilebilecek birsey, kitaplar size herseyi anlatamaz. Fakat yardim almak, yeni fikirleri ogrenmek kesinlikle yapilmasi gereken bir sey. En azindan bana gore oyle. Bu yuzden bu aralar bebek kitaplari, parenting bloglari ve siteleri arastiriyorum. Bol bol okuyorum, okuduklarimi ozumsemeye calisiyorum :) Bebek isimleri arastiriyorum vs vs :)










Orgu Yapmak Stresi Azaltir....


Bunu Isvicreli bilimadamlari mi yoksa, bize orgu ordurebilmek icin buyukannelerimiz mi soylemis bilemem ama bende ise yaradigi kesin :) Cok orgu gecmisim yoktur fakat gecen sene esime battaniye ormemle ilk orgu deneyimim baslamis oldu. Bebek dusunmeye basladigimizdan beri de bebek yelekleri ve bir tane de bere ordum, su anda da yine bir yelek uzerine calisiyorum. Sakin dalga gecmeyin, eminim aranizda harika seyler orenler vardir. Benim gibi sadece tersi duzu bilen birisi icin orduklerim muhtesem :))) Oyle pirinc orgu, capraz dikme, kol kesme falan hic bilmiyorum. O yuzden kazak isine hic girmedim :) 


 Bu en acemi oldugum yelekti. Neyse ki cokta fena gitmedi. Omuzlarini birbirinden biraz farkli yapmisim heheh o yuzden de kapatmak icin uzerine esimle benim bas harflerimizi isledim :) 


Dugme alip dikmem gerekiyor, yakinda alicam...


 Bende esimde koyu bir Galatasaray taraftari oldugumuz icin Galatasarayli birsey ormek istedim ortaya bu cikti :)




 Sevgili blogcugum : bana yardim etmek icin yukledigim fotolari duzeltiyorsun ama canim bu fotoyu neden duzken bir tarafa ceviriyorsun :) yardimlarin icin tesekkurler ama ben kendi basimin caresine bakarim, lutfen fotolarimi elleme
(bu bere orgu degil, tigla yapildi)


Buda su an ormeye calistigim son yelegimin arka yuzu, suveterde yapabilirim. Bilmiyorum daha ne yapacagima karar vermedim. Arkasini bir bitireyim onune gelince karar vericem :)

Derya Baykal bu fotograflari gordukten sonra, beni programina cagirabilir ama sekerim kusuruma bakma katilamam, tatildeyim :)




  Ev Ajandasi tutuyorum...


Hayatim boyunca ajanda tutmayi beceremedim. Hic planli bir insan degilimdir ve hic birseyimi planlayamam. Cunku planladiklarima uyamam. Fakat son zamanlarda okudugum sitelerden de etkilenerek uzunca zamandir yapmayi planladigim koklu degisiklikleri yururluge soktum. Ev ajandam ne ise yariyor ?

Temizlik yapacagim gunleri, marketten haftalik alacagim seyleri bu ajandaya yazmaya basladim. Boylece ne buzdolabinda yenmeyi unutuldugu icin bozulan yiyecek ne de supriz misafir gelirse naparim korkusu olacak :) Ayrica bebek ile ilgili ogrendigim, bana cok hos gelen ve unutmak istemedigim, fikirleri, okumam gereken kitaplarin listesini de burada tutuyorum. Su an tatildeyim ama evdeyken temizlik yapmayi sevdigim soylenemez, asiri usengec bir insanimdir ve ev hanimligiyla uzaktan yakindan ilgim yoktur. Fakat ben zorunlu ev hanimi oldugum, esimde cok agir calistigi icin evimi temizlemek zorundayim. Planim: Her hafta, haftada bir gun (1-2 saat suren bir temizlikle ) bir odayi derinlemesine temizlemek (mesela bu Pazartesi oturma odasiysa, diger Pazartesi mutfak gibi) ve haftanin diger gunleri ise ortalama yarim saat suren bir temizlikle tum ev uzerinden soyle bir gecmek.
Su an icin bunun cok basindayim, ise yariyacak gibi gozukuyor. Tabiki bu durum kopeklerim ve kedilerim  Hollanda' ya gelince degisirmi bilmiyorum. Bakip goruciiiiz  :)





  Miniklerimle Zaman Geciriyorum...



 Eee kolay degil uc aydir onlardan ayriyim. Her birini ayri ozledim, ozellikle ilk goz agrim ( yukarida kitabin yaninda gordugunuz sirin tuy yumagindan bahsediyorum) burnumda tutmustu. Simdi hepsini doya doya opuyorum, mincikliyorum. Bildiginiz gibi benim 4, annemin (evimize yeni katilan Bitterle birlikte ) 4, kardesimin 1 minigi var. Tatillerde annemde oldugumuz zamanlarda evdeki teroru tahmin edebilirsiniz.






** Bu ilk goz agrim, tuyunun tek teline bile kurban oldugum, minik oglum Pati. Isminin sebebine gelirsem, Pati, isirmayi hiic bilmeyen bir kopek. Eger cok cok size sinirlenirse yaptigi sey (cocuklugundan beri degismeyen huyu) patisiyle size vurmasidir :)
** Petshoptan hayvan almaya cok karsiyim. ASLA bir petshoptan kopek veya kedi almam, sokaklar ve barinaklar hayvan kayniyor. Pati petshoptan gelen tek hayvanim. Sebebi eski erkek arkadasimin benim icin almasidir yoksa kendim almadim.
** 6.5 yasindadir. Takma adlari: pasa, padisah, prens, halil comar, kapris kupu, sinsi, maymun, yakisikli vs vs
** En sevdigi aktivite kosmak, kedi avlamak ve havlamaktir :) Fakat eger kedi eve girerse artik kedi olmaktan cikar kardes olur. Sokaktan buldugumuz tum kedilerimizi hic zorlanmadan kabullendi. Herkesin hayvani, bebegi kendisine gore en iyisidir. Bana gorede benimkiler :) 
** Yuzmekten ve yemek yemekten nefret eder. Pati' de en zorlandigim sey ona yemek yedirmek.





 ** Annemin minik alingan oglu Zero. Pati' yle Denizli' de okurken gezmeye gittigimiz gunlerden birinde karsilasmistik onunla. Karsilastigimizda yaklasik 1,5-2 aylikti. Annesiyle birlikte bir hurdalikta cok kotu bir halde yasiyordu. Ayrica oradan gelen gecen tarafindan itilip kakiliyordu. Onu alip kurtarmak istedigimi goren hurdaci sorun cikarip, bana Zeroyu vermemisti. Ogun ogrenimimi yeni aldigim icin cebimdeki tum parayi ona verip Zeroyu annem icin almistim, yada kurtardim ne derseniz artik :) 
** Zero su anda 6 yasinda ve Pati' nin ekurisi. Kesinlikle oz kardes gibidirler birbirlerine, 2 silahsorlerim benim :) Bebekken cok cok kucuk oldugu icin
''ayy bu sifir bedenmis'' diye espri yaparken ismi Zero olarak kaldi.
** En buyuk zevki yemek yemek, yemek yemek, yemek yemek :) Zerocugumun baska hic bir hobisi yok. Kosmayi sevmez, cok cok usengectir. Asiri inatcidir, tikleri vardir ve cok alingandir. Suc islese dahi eger onunla biraz yuksek sesle konusursaniz size kuser. Ayrica toza da alerjisi vardir. Yuzmeyi coooook sever. (annemin goz bebegidir)





 ** 5,5 yasindaki kor oglum Mia. Takma isimleri : Miyowski Milodovic, karlar kralicesi, miyowski, sinsi, toto 
** Miyowski' yi universitedeyken, eve tatile geldigimde cok yagmurlu bir gecede bagirislari sayesinde komsumuzun bahcesinde, kardesimle bulduk. Buldugumuzda o kadar islakti ki, uzunca bir sure sogukta kaldigi belliydi. Iki gozude yesil bir balonla kapliydi. Tedavi ettirdik fakat bir gozu tamamen kor, digeri ise %5-10  gorebiliyor. Gozlerini kurtaramadik fakat olmesini engelledik. Miyowski cok mutlu bir kedidir. Fakat diger kedileri cok fazla sevdigini soyleyemem, kiskanctir, sinsidir. Biz gormeden diger kedileri baska odalarda dover, hicbirsey olmamis gibi geri gelir :) 5,5 yildir benimledir ve yasayacagi tum yillar boyunca da benimle olacaktir :)




  **  Kaplan kadar buyuk fakat bebek kadar narin yapili Juju.
** Juju' yu gecen Aralik' ta esimle nisanimiz oncesi, carsida gezerken, cok kalabalik bir caddede karsidan karsiya gecmeye calisirken bulduk.  O cadde 7 tane ana yolun birlesmesinden olusan bir caddedir ve kamyonda dahi, her turlu tasitin gectigi bir yerdir, karsidan karsiya gecebilir miydi siz dusunun artik... Esimle ortak tepkimiz kosup onu almak oldu. Aslinda bir kopegimiz bir kedimiz ozelliklede cok cok kiskanc bir kedimiz oldugu icin Jujuyu almayi hic dusunmedik. Ilk hedefimiz Juju' yu guvenli bir yere goturmekti. Bahcemize getirdik, o kadar kucuktu ki buldugum en yasi kucuk kediydi, yurumekte bile zorlaniyordu. Ilk gun bodrumumuza kucuk bir kulube yaptik ve Jujuyu oraya kapattik, esimle her bir iki saatte bir sicak su dolu siseler getirerek ilk gun sicak kalmasini sagladik. Ertesi gun ise bir seferden nolacak, ayy cok usudu diyerek eve aldik ve ona esim Juju ismini verdi. O zaman Jujuyu bir daha geri veremeyecegimizi anlamistik. Baslarda Miyowski pek hoslanmadi tabiki fakat su anda sular duruldu gozukuyor ( Juju, Miaya yaklasmadikca) 
** Juju, gorebileceginiz en guzel huylu kedidir. Asla sizi tirmalamaz, eve zarar vermez, diger kedilerden dayak yese dahi geri kavga etmeyi bilmez. O kadar iri bir kedidir ki insan bu kadar iri bir kedinin bu kadar naif ve guzel huylu olmasini anlayamiyor. Boyutu dolayisiyla takma adi Jumbo boy sosistir :)











 ** Prensesim Findik. Aslinda Findik komsumuzun uzunca yillar iskence goren kopegiydi. Fakat Turkiye' de biliyorsunuz ki bu fazla birsey ifade etmiyor. Oncelikle kanitlamaniz gerekir, ayrica buradaki kopek barinagi olum kampidir. O yuzden bir cehennemden baska bir cehenneme yollamak istemedigimizden yillarca pek birsey yapamadik( sahipleriyle tabiki kavgalarimiz oldu ama pek sonuc alamadik)
 Findik' i sahipleri bahcelerinde bakiyorlardi, yemek vermedikleri icin Findik'a yillarca biz yemek goturduk ( Allahtan ona birsey demiyorlardi) Ayrica korunakli hicbir yer olmadigi icin; Findik yagmur, kar, soguk demeden yillarca bahcelerindeki kucuk bir komurlugun sacla kapli catisinda yasamaya mahkumdu. Onun sahipleri tarafindan tutulma sebebi ise onu ciftlestirip yavrularini satmaktir. Onu 4 yildir taniyorum ve 4 yilda 4 kez dogum yapti, gerisini siz dusunun. Fakat bardagi tasiran son damla, Findigin cok cok buyuk bir cins kopekle ciftlestirildigini ogrenmemiz oldu. Findik' in, kapiyi acik bulup disari ciktigi bir gunde onu alikoyduk ve eve getirdik. Buyuk bir kopekle eslesmesinden kaynakli yaralari vardi, tuvaletini yapmakta cok zorlaniyordu. Ayrica veterinerin dedigine gore dogumda olmesi kacinilmazdi. Onu ameliyat ettirdik ve kurtuldu, bir daha da sahiplerine vermedik. Onlarda bize zaten Findik' tan biktiklarini, Findik' in sokak kopegiyle eslestigi icin komsulara rezil olduklarini (!) soylediler. ( Bir kopegin eslesmesi gibi dogal bir olayi bile namus olayina baglayan, kafalari orumcek agiyla kapli gerizekali insanlar bunlar) 
Findik Eylul' den beri bizimle. Su anda oda ailemizin bir uyesi ve Hollanda' ya gelecek. Cok cok akilli ve asil bir kizdir, o yuzden de takma adi prensestir :)




Veeee son uyemiz ( annemin ) Bitter Bey. Kendileri mahallemizdeki minnaklarimizdan birisidir . Fakat havalar soguyupta hasta olunca annem eve aldi, su anda antibiyotik tedavisi goruyor. Cok oksuruyor, cok hasta fakat bunlar onun yaramazlik yapmasini engellemiyor. Bitter' e gore hareket eden hersey olmelidir :) Sanirim o da artik evin bir uyesi oldu ( Bizim sorunumuz eve aldigimiz hayvanlara bagi cok cabuk kurdugumuz icin daha sonra onlari iyilesince geri birakamiyoruz)



Tabiki burada fotograflarini gostermedigim annemin minik kizi Fistik, kedisi Kenny ve kardesimin kedisi Chen' de ailemizin gozbebekleridir :)



                                            (=^.^=)
Herkese mutlu, bol patili, huzurlu bir hafta diliyorum.
Ayy esimi de cok ozledim, caktirmiyorum ama burnumda tutuyor cok feci  :))))
                                            (=^.^=)






























24 comments :

  1. aner,okuyup öğrenmek iyidir ancak unutmayasın ki araştırmalar hep fikir değiştirmek için:)
    yani bu işin doğalı hormonun değişip sevginin yoğuşması.
    bilgilen ama bilgilerin içinde delirme emi
    umarım herşey hayal ettiğin gibi olur.
    yeleklere hasta oldum valla.
    diğer minnakları da öpüyorum seni de
    çok sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cook dogru soyluyorsun . Allahim okudukca aklim karidiyor sanki tum anneler biliyor herseyi ben bebegi elime almayi bile bilemiyorum. Yok iki yas sendromu, yok emzirirken duzgun tut bebegi off icim bunaldi :))) aptallar icin gitar calma diye bi kitap wardi adini yanlis hatitlamiyorsam gitari cok basite indirgeyerek ogretiyordu. Onun gibi banada bi aptallar ve usengecler icin annelik kitabi olsa keske :)) annelik sadece anne olarak ogreniliyo bir kez daha rmin oldum :)
      Cok tesekkur ederim umarim zamanla daha guzrl seyler yaparim.. minnaklarimda bende seni kocamaaaaaaan opuyoruz :))))

      Delete
  2. Ne güzel , bol bol gez dolaş eğlen, mutlu mutlu dön evine canım. Bebek konusunda naçizane bir şey söylememe müsaade edrsen; şunu söyleyebilirim.Hazır hissettiğn zaman herşey kendiliğnden gelecek. Ben en fazla 3 hafta içinde kızımla tanışacağım. Önceleri be de hiç hazır hissetmiyordum, o zaman herşey çok zor görünüyordu.Şimdi ise tüm arkadaşlarım , öğrencilerim bana hamileliğin çok yakıştığını çok güzel göründüğümü söylüyorlar( valla ben onların yalancısıyım:) Ben bunun nedenini biliyorum çünkü şu anda çok mutluyum.
    Neyse çok uzattım iyi tatiller.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinarcim cok tesekkur ederim :) cok yurekten dilerim kizin ve ailenle cok mutlu bir hayat surersin. Dediginde haklisin. Sanirim hazir olunca hersey kendiliginden oluyor ayni evlilik gibi evlenmiceeeeem kariyerim onemli diye bagiran ben simdi esimle dunyanin en mutlu insaniyim sanirim bebekte boyle birsey. Hamilelik mutluysan daha da cok yakisiyor bayanlara eminim sende cok cok guzel bir hamilesin zaten kendini mutlu hissediyorsan gerisi hikaye :))
      Hersey gonlunce olsun sizde ne buyuk bir heyecan vardir simdi :)))
      Senide o sirin gobisinide opuyorum :))

      Delete
  3. ya cok duygulandım okurken nasıl güzel şeyler yapmışsınız bebeğinize de..hele yakaya baş harfi fikri cok güzelmiş,meleklerisiniz artık :) hayvanlar icin yaptıklarınzaysa imrendim.benimde kedilere zaafım cok başka.ananemde 3 kedimiz var ve bakımları zor gene de ne zaman sokakta hasta,kör vs bir kedi görsem içim paralanır alıp eve de götüremiyorum :( bazen yemek vermek bazense veterinere götürmek yapabildiğim.umarım her şey o güzel sevgi dolu kalbinize göre olur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cook tesekkur ederim :) internette veya bloglarda o kadar guzel seyler varki orulecek, yapilisi anlatilinca cince kitap okuyorum gibi hissediyorum :)) annemin yardimlariyla ogrenirsem onlarida denicem :)
      Bence cok guzel birsey yapiyorsunuz. Zaten herkes eve alacak diye birsey soz konusu degil . Alerjiniz olur ailenizden birisi istemez korkabilirsiniz ama bence bundan ote sizin yaptiginiz gibi bakimini ustlenmrk tedavi ettirmek onlari ac birakmamak bence en onemlisi o, iyiki sizin gibi insanlar var :))
      Cook sevgiler :)

      Delete
  4. nasıl mutlu oldum böyle güzel sevgi dolu bir ailenin masum hayvanları korumaları, beslemeleri... ne kadar güzel.. sevgi merhamet vicdan duyguları gelişmiş bir aile.. tebrikler sevgiler selamlar olsun size...
    bence hayvan yavrularına bu kadar güzel sevgi verebilen insanlar harika bir anne baba olur. eşinle birlikte harika bir anne baba olursunuz siz. bebeğiniz olunca eminim çok çok daha mutlu olacaksınız.. çok ta proglamaya gelmez bu işler biraz doğanın akışına, doğanın zamanına izin verin.. :) yaşlı dedeler gibi konuştum.. :)
    örgüler çok güzel.. ellerine sağlık.. onun değeri içinde sevgi olması..
    ama siyah beyaz da çok yakışır bebeklere.. bakarsın siyah beyazı daha çok sever bizim takıma transfer ederiz onu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayy ne kadar guzel bir yorum coook tesekkur ederim :) genelde bu kadar hayvani napacaksin yorumlari duydugumdan ( cevremden) bu tarz pozitif yorumlara cok mutlu oluyorum :))
      Umarim dediginiz gibi guzel bir anne baba oluruz sanirim biraz evhamli oluruz orasi kesin esimde bende hayvanlarimiz oksurse amaniiiin oluyooo moduna giriyoruz :)) tabi isin sakasi bunlar fakat dilegim iyi insan yetistirebilmek :)
      Siyah beyaz fikrini degerlendiriciiiim , kardesimde bjkli o yuzden besiktasa zafim var ayrica siyahta beyazda muhtesem renkler , listeme aldim siyah beyaz patik oreyim bari :))
      Kocaman sevgiler :)

      Delete
  5. zamanı geldıgınde sağlıkla bebegı almak nasıp etsın allah 0*-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin cok tesekkur ederim :))
      Sevgilerimle

      Delete
  6. yalnızca şunu diyebilirim ki evlilik hayatında BÖ VE BS denen çağlar var. Bebeköncesi
    ve sonrası.. İyi düşün derim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaten BO ve BS yi cok dusundugumuzden iki yil sonraya erteledik :) cok fazla soru isaretleri ve korkular var aklimda aslina bakarsan :))

      Delete
  7. Ay bayıldım sizin paticiklere <3 (Digerleri duymasın Mia'yı biraz daha fazla sevdim)
    Fındık'a da çok uzuldum, iyi ki siz almışsınız. Ömründe görmedigi sevgiyi, sıcaklıgı görüyordur artık.
    Ve eminim ki sen de eşin de harika bir ebeveyn olursunuz. Hayvanlara bu kadar değer vereni, çocuğu olunca hayal edebiliyorum :))
    Ayrıca; örgü konusunda çokça benziyoruz. Ben de atkı, bere ve yeğenime yelek örmekten öteye geçemedim :) Çok hevesleniyorum bazen ve örneklere bakıp anlamaya çalışıyorum ama ı ııh olmuyor, yardım şart :)
    Ailene selamlarımı ve sevgilerimi ilet lütfen. Bitiyormuş ama yine de iyi tatiller :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Mia' cim patisini salliyor size :) Su an Findik cok mutlu hatta o kadar mutlu ki biraz fazla simarik bir kiz oldu :)
      Cok tesekkur ederim :) hehehe orguyle ilgili hislerimi bi sen anlarsin o zaman, yardimsiz dedigin gibi bir iki biseyden fazlasina gitmiyor :) ne kadar istersek isteyelim ^^
      Bitiyor dedigime bakma en az 3,5 haftam daha var ama bana bitmis gibi geliyor yetmiyor :) Aileminde cok cok selami var.
      Opuyorum :)

      Delete
  8. Onlar ne guzeller oyle hepsi birbirinden guzel ve sanslilar..rminik patilerinden opuyorum hepsini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederimz :))
      hepside sana patilerini salliyorlar :))

      Delete
  9. Findiga o kadar uzuldum ki migrebim tutucak nerdeyse coooooklar kere Allah razi olsun senden o insanlardan kurtardigin icin onu Allahim hem sana hemde sevdiklerine uzuntu yuzu gostermesin helal sana kiz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok yok merak etme Findik cok mutlu hatta o kadar mutlu ki su anda yazi yazmakta zorlaniyorum cunku prenses hanimi sevmek zorundayim bir elimle :)
      Allah hic birimize uzuntu gostermesin hepimiz mutlu mesut yasayalim :) Cok tesekkru ederim bu kadar icten guzel yorumun icin
      Sevgilerimle :)

      Delete
  10. Findiga ben de cok uzuldum. Bi de rezil olduk diye yakiniyorlar ne orumcek kafali bu insanlar ya!
    HAmile oldugunu bilmiyordum, tebrik ederim, sevindim.
    Orgulerin cok guzel.
    Ben onceden biliyordum ormeyi ama Kucuk mutluluklar dukkani kitabini okudugumdan beri hayatimdan hic cikmayacagini dusunuyorum.
    Cok evrensel bir kere, kendine ozgu bir dili var ve herkes o dili biliyor :)
    Yazilarin cok hos, seni okumak keyifli..
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok katiliyorum, orumcek kafalarini duvarlara vurasim geliyo ama iste insan avi diye bisey daha serbest degil :) Yoksa siddete hic karsi degilim XD
      Hamile degilim :) Daha degilim en azindan :) Ama guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim :)
      Kucuk mutluluklar dukkanini bende aldim ama bilerek okumuyorum Hollandada cok kitap sikintisi cekiyorum orada okuyacagim hakkinda cok duydum, herkes cok guzel oldugunu soyluyor :)
      Cok tesekkur ederim keyif alman beni cok mutlu etti
      Sevgilerimle :)

      Delete
  11. Umarim tum dilekler tum mutluluklar sizin olur..Bayildim evinizin yoldaslarina:(anne evinizde dahi olsalar biliyorum kendi evinizdede var) ne kadar guzel ne kadar sevgi dolusunuz keske herkesler sizler gibi olabilse..Findika cok uzuldum yasadiklarina ama mutlu simdi cook ..Onlarla ilgili bu tur olaylar icimi sizlatiyor herseferinde..yelekler ne hoslar :)) sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cook tesekkur ederim ne kadar guzel dilekler hepsi buyusun sizinle olsun :) evet su an kuduz testinin bekleme suresini beklemek zorunda oldugumuzdan benimkiler ( pati mia findik juju) annemde ama sonucta alacagim onlari :))
      Sizin gibi insanlarla tanismak cok buyuk bir zevk
      Sevgiyle kalin :))

      Delete
  12. Tig isinde cok becerikliyim fakat örgü icin aynisini diyemeyecegim. Bu yüzden ördüklerin bir harika :)

    ReplyDelete

Dusunceleriniz benim icin cok degerli, o yuzden elinizi korkak alistirmayin :)
Sevgilerimle :)